Меню

«

»

Науково-методичний семінар на факультеті психології, педагогіки та соціальної роботи

25 лютого 2020 р. в рамках діяльності лабораторії педагогічної творчості на факультеті психології, педагогіки та соціальної роботи студенти, викладачі й аспіранти кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти провели науково-методичний семінар «Педагогічна спадщина творчості Лесі Українки», який присвячений відзначенню у наступному році 150-роковин від дня народження геніальної української поетеси, письменниці, громадської діячки.

Модератором дійства була професор Надія Ашиток. Із науковою доповіддю «Життя і творчість Лесі Українки» виступили аспіранти Лілія Овчаренко та Мар’яна Кекош, висвітливши цікаві життєві сторінки поетеси, що вплинули на її творчість. Аспірантка Наталія Павлюх в доповіді «Педагогічні погляди та освітня діяльність Лесі Українки» виокремила виховні ідеї та доробок письменниці, який має літературну та освітню цінність.

Доцент Надія Дудник презентувала хрестоматію «Годі, діточки, вам спать», яку вона упорядкувала разом із групою студентів ІІІ курсу. В збірнику представлено віршовані твори для дітей відомих та маловідомих українських поетів, зокрема і Лесі Українки. Хрестоматія укладена з метою популяризації краси рідної мови та адресована дітям дошкільного віку як посібник і книжка-розмальовка, а також може бути використана як дидактичний матеріал для вихователів та батьків дошкільнят для формування естетичних почуттів.

Прикрасили семінар вірші Лесі Українки, які декламували студенти IV курсу спеціальності «Дошкільна освіта» Софія Данилишин («Вечірня година»), Роксолана Шпаківська («Стола я і слухала весну») та Ірина Мельник («Без надії сподіваюсь»).

Учасники науково-методичного семінару змогли у переддень весни віддати шану «співачці досвітніх вогнів» та відчути красу рідної мови, яка так барвисто представлена у творчості Лесі Українки.