Меню

«

»

Науково-практична конференція «Тенденції цифровізації сучасного освітньо-наукового простору»

Новітні цифрові технології стали невід’ємною частиною нашого життя. Цифровізація освіти – це сучасна вимога інформаційного суспільства. Тому ми, як фахівці освітньої сфери, маємо опановувати інформаційно-комунікаційні технології для їх подальшого застосування у професійній діяльності. Саме питанням цифровізації сучасного освітньо-наукового простору було присвячено науково-практичну конференцію, організовану Науковим товариством студентів та аспірантів імені професора Василя Надім’янова нашого університету. Захід, вперше після тривало карантину і повномасштабного російського вторгнення, відбувся в очному форматі 23 травня в аудиторії № 20 головного корпусу університету. Модератором конференції виступив аспірант 2-го року підготовки Назарій Юрчишин. Вітальні слова виголосили проректор з наукової роботи, професор Микола Пантюк та завідувач аспірантури і докторантури доцент Олена Куцик.

З доповіддю про ефективність освітніх ресурсів (пошук, контент, юзабіліті) виступив кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики та інформаційних систем Роман Лешко.  Не менш цікавою була розповідь про вплив штучного інтелекту на освітньо-науковий процес аспіранта І року підготовки кафедри фізики та інформаційних технологій Юрія Прийми. Учасники конференції мали можливість ознайомитися з історією створення й мистецького життя дитячого вокального ансамблю «Майбутнє», про який розповів аспірант ІІІ року підготовки кафедри вокально-хорового,  хореографічного та образотворчого мистецтва Роман Стахнів, який виступив з темою «Аспекти популяризації мистецьких проєктів». Слід відзначити й доповідь Романа Дидика, аспіранта І року підготовки кафедри вокально-хорового, хореографічного та образотворчого мистецтва, присвячену  цифровим технологіям  як засобу об’єднання мистецької спільноти у сфері музичного мистецтва. Микола Лоїк, аспірант І року підготовки кафедри математики та економіки, акцентував увагу присутніх на питаннях науки криптографії та створення кваліфікованого електронного підпису. Про основні напрямки використання сучасних цифрових технологій в освітньому процесі розповів аспірант І року підготовки кафедри фізики та інформаційних технологій  Андрій Попович.

Дебютним став виступ на науково-практичній конференції для студентки І курсу факультету фізики, математики, економіки та інноваційних технологій Соломії Созанської, яка повідомила про адаптацію штучного інтелекту в освіті.      Інформативну й корисну з практичної точки зору доповідь на тему «Тенденції цифровізації сучасного освітньо-наукового простору» виголосив студент-магістрант факультету фізики, математики та інноваційних технологій Маркіян Нижник.

Про музейну педагогіку та цифровізацію музейної справи на прикладі Заповідника «Нагуєвичі» розповів аспірант ІІ року підготовки кафедри всесвітньої історії та спеціальних історичних дисциплін Назарій Юрчишин.

Усі доповідачі підготували презентації. Не менш цікавим було й обговорення доповідей.