Меню

«

»

Міжнародний науково-практичний семінар на біолого-природничому факультеті

1 липня 2021 року на базі біолого-природничого факультету відбувся Міжнародний науково-практичний семінар на тему “Актуальні питання управління та стану водних ресурсів Дрогобицької територіальної громади”. Співорганізаторами заходу були Дрогобицька міська рада, КУ “Інститут міста Дрогобича” та КП “Дрогобичводоканал”.

Із вітальним словом до учасників семінару звернулися: заступник Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, міський голова Тарас Кучма, ректор університету професор Надія Скотна. Модератори заходу: декан біолого-природничого факультету доцент Світлана Волошанська, директор комунальної установи “Інститут міста Дрогобича” Володимир Кондзьолка.

Робота семінару проходила за такими напрямками: 1. Оцінка якості вод Дрогобицької агломерації. 2. Система менеджменту водними ресурсами “Розумна вода” в Дрогобичі. 3. Оцінка якості вод територій, що межують з Дрогобиччиною.

Стратегія семінару була побудована за принципом: школа – університет – виробництво – міжнародні партнери.

Із використанням платформи ZOOM у семінарі взяли участь представники з Італії: Лука Маркантоніо, Катело Масило, голова та виконавчий директор компанії “Гідроарх” (Рим, Італія).

У заході взяли участь викладачі та студенти біолого-природничого факультету, учні шкіл Дрогобицької територіальної громади (сіл Долішній Лужок, Бистриця та Рихтичі).

Необхідно зазначити, що в семінарі взяли участь керівництво КП “Дрогобичводоканал”: директор Роман Шагала, провідний інженер виробничо-технічної служби Андрій Дяків, менеджер зі зв’язків із громадськістю Леся Ясюра.

Всі учасники семінару мали можливість отримати інформацію про якість питної води (криничних та поверхневих вод), процеси видобутку, транспортування, контролю за її якістю на території Дрогобицької територіальної громади, почути оцінку про стан природних вод у межах районів, що наближені до Дрогобицької територіальної громади (Турківського, Самбірського та Стрийського), а також порівняти, які проблеми стану водних ресурсів в Італії.

Василь СТАХІВ,

доцент, заступник декана з наукової роботи та міжнародної співпраці