Меню

«

»

Меморіальна таблиця отцеві Йосифу Левицькому

8 грудня 2017 року на фасаді гуртожитку № 3 Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, на вулиці, названій на честь українського письменника, мовознавця і громадського діяча о. Йосифа Левицького, відбулося урочисте відкриття меморіальної таблиці, якою увіковічено пам’ять про цього видатного українця.

На відкритті були присутні ректор професор Надія Скотна, викладачі унверситету, представники духовенства та місцевої влади, члени товариства «Просвіта» та громадськість міста.

У вступному слові голова Дрогобицької міськрайонної організації «Просвіта» зауважив, що 8 грудня обрано не випадково для відкриття таблиці о. Йосифу, адже саме цього дня минає 149 років від дня створення Товариства.

В своїх виступах о. Тарас Гарасимчук та професор Михайло Шалата говорили про життя і жертовну працю о. Йосифа Левицького для добра українського народу. Зокрема зазначали, що це був український греко-католицький священик, який здобув освіту у Віденській духовній семінарії, громадсько-культурний діяч, письменник і філолог, автор граматики української мови і низки шкільних підручників.