Меню

«

»

Мандрівка дрогобицьких ліцеїстів до Києва та Канева

4 – 6 травня 2018 р. ліцеїсти Дрогобицького ліцею при Дрогобицькому університеті мали незабутню та цікаву подорож до Києва та Канева.

Спершу учні відвідали Тараканівський форт, оборонну споруду неподалік села Тараканів Дубенського району Рівненської області, послухали історію архітектурної пам’ятки.

Наступного дня ліцеїсти побували у Шевченківському національному заповіднику в Каневі, де детально ознайомилися з життям відомого українського поета та історією створення музею, вшанували пам’ять Тараса Шевченка, прочитавши «Заповіт» на його могилі.

За весь проведений час у столиці було побачено чимало визначних місць. Серед них і церкви: Володимирський собор, православний собор у Києві, головний храм Української Православної церкви Київського Патріархату; Андріївська церква; Михайлівський Золотоверхий собор; Києво-Печерська лавра, православний монастирський комплекс, один із найбільших християнських центрів-святинь країни. Ліцеїсти мали змогу прогулятися Андріївським узвозом, вечірньою набережною Дніпра біля річкового вокзалу, Софіївською площею, майданом Незалежності, Хрещатиком. Учні також побачили: «Золоті Ворота» – головну браму стародавнього Києва, пам’ятку оборонної архітектури Київської Русі; Національний академічний театр опери та балету України імені Т.Г. Шевченка; Верховну Раду, Кабінет Міністрів та Маріїнський палац, де проводяться всі урочисті події державного рівня. Звичайно, не могли оминути і славнозвісну монументальну скульптуру «Батьківщина-Мати», яка є на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Крім того, учні відвідали музей історичних коштовностей України – один із провідних музеїв України і світу, тематика експозиції – історичні і мистецькі пам’ятки з дорогоцінних металів та коштовного каміння.

Кожному українцеві необхідно відвідати столицю хоча б раз у своєму житті. Тому ця поїздка була особливою, адже багато учнів ще не були в Києві до того часу. Мандрівка стала справді цікавою, веселою і навіть корисною, адже ми побачили чимало пам’яток, які потрібно знати, щоб розумітися на нашій історії. Завдяки керівникам поїздки, ліцеїсти отримали багато вражень і спогадів від Києва та щасливо повернулися додому, маючи ще більше натхнення вчитися.

Ознайомитися зі світлинами, які ілюструють подорож, можна на сторінці Дрогобицького ліцею: https://www.facebook.com/drohobych.lyceum/

Ярина КАШЕБА,

учениця групи Г-11