Меню

«

»

Магістри спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» склали об’єктивний структурований практичний (клінічний) іспит (ОСП(К)І)

21 грудня 2021 року на кафедрі фізичної терапії, ерготерапії інституту фізичної культури і здоров’я здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» складали другий компонент єдиного державного кваліфікаційного іспиту ( ЄДКІ) – об’єктивний структурований практичний (клінічний) іспит (ОСП(К)І).

ОСП(К)І проводився з метою контролю набуття випускниками клінічної компетентності та оцінки практичних і комунікативних навичок випускників. Для проведення практичного іспиту в приміщеннях кафедри фізичної терапії, ерготерапії було обладнано 8 станцій із залученням реальних, стандартизованих пацієнтів, на яких моделювалися різноманітні види клінічної компетентності. На станціях здобувачі освіти виконували практичні завдання за стандартизованим сценарієм та протоколами в умовах, наближених до реальних. Усі учасники ОСП(К)І проходили однакові випробування за однаковий проміжок часу з послідовним переходом від станції до станції відповідно до розробленого графіка й індивідуальних маршрутів.

Викладачі-контролери (екзаменатори) на станціях не втручалися у процес виконання студентом отриманого завдання, а контролювали виконання кожного етапу екзаменаційного завдання й оцінювали його якість, виставляючи в контрольному листі оцінку за кожну станцію ОСП(К)І. Контрольні листи складалися на основі алгоритму виконання практичної навички, що оцінюється. ОСП(К)І вважався складеним, якщо студент після проходження всіх станцій набрав не менше ніж 60 відсотків максимальної кількості балів. Для підтвердження об’єктивності оцінювання здобувачів під час ОСП(К)І на кожній станції проводився відеозапис виконання здобувачем клінічного чи практичного завдання.

Керівництво інституту і колектив кафедри висловлюють щиру вдячність екзаменаційній комісії з атестації здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія», а саме: голові комісії, заступнику директора з медичних питань Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна реабілітаційна клініка Козявкіна, кандидату медичних наук Михайлові Гордієвичу; членам екзаменаційної комісії нашим стейкхолдерам і колегам: директорці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Дрогобицької міської ради Ірині Шустовій, фізичному терапевтові ТзОВ Оздоровчо-реабілітаційний центр «Модричі» Олегові Дудку, завідувачу кафедри анатомії, фізіології та валеології доцентові Віталію Філю, заступнику директора інституту доценту кафедри теорії та методики фізичного виховання Роману Чопику, секретареві екзаменаційної комісії старшій викладачці кафедри теорії та методики фізичного виховання Наталії Мацолі.

Вітаємо наших магістрів із успішно складеним об’єктивним структурованим практичним (клінічним) іспитом (ОСП(К)І) і бажаємо їм усім гідно захистити свої кваліфікаційні магістерські роботи на наступному тижні.