Меню

«

»

Літературно-мистецький проєкт «Друга Осінь»

19 – 20 листопада 2022 року відбувся щорічний літературно-мистецький проєкт «Друга Осінь», який присвячений 80-им роковинам загибелі Бруно Шульца. Захід ініціював Полоністичний науково-інформаційний центр імені Ігоря Менька Дрогобицького університету та організував спільно із Краківським педагогічним університетом і Товариством Фестиваль Бруно Шульца (Люблін).

Дводенний цикл подій «Другої Осені» розпочався спільною молитвою на місці загибелі Бруно Шульца, за участі різних релігійних громад міста.

Крім цього, в межах літературно-мистецького проєкту «Друга Осінь» в університетському парку (вул. Івана Франка) навпроти головного корпусу відбулося відкриття «Лавки Мрій Блакитноокого» – мистецької інсталяції за мотивами картини Бруно Шульца «Зустріч» та оповідання «Республіка мрій».

Це дар для Дрогобича від польського міста-партнера Битома. Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Битом постійно підтримує Дрогобич та Україну в боротьбі за перемогу над нашим спільним ворогом, надає гуманітарну допомогу та допомогу Збройним Силам України.

Після відкриття лавки-інсталяції в актовій залі головного корпусу університету відбулася урочиста панель «Ars longa – жива присутність, надія: на 80-ті роковини загибелі Бруно Шульца», ведучою якої була доцентка Віра Меньок. З вітальними словами виступили: ректор професор Валентина Бодак, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, представники міста Битома, Сенату Республіки Польща, Генерального Консульства РП у Львові, науковці та діяч культури із Польщі.

Продовжилася робота проєкту численними творчими зустрічами, літературними читаннями, а також літературними посиденьками в рідних локаціях Дрогобича.