Меню

«

»

Конференція-презентація -«Мені дудка й вівця дорожчі царського вінця»

3 грудня Україна на державному рівні відзначає 300-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди − видатного українського просвітителя-гуманіста, філософа-містика, поета, педагога та богослова. Це одна з ключових подій 2022 року.

30 листопада на кафедрі історії України та правознавства відбулась конференція-презентація-«Мені дудка й вівця дорожчі царського вінця». У роботі конференції взяли участь доцента Оксана Медвідь та студенти груп ІП– 31Б, ІП – 32Б, ПТ109 Б.

Понад два столiття минуло з того часу, як цей самобутнiй письменник ходив по землi. Проте голос його не стихає, а все дужчає. Його заповiдi справедливостi, добра, людяностi, працьовитостi знаходять вiдгук i у наших серцях.

Такі визначні постаті, як він, відіграють важливу роль у національній ідентичності. Вони тісно пов’язані з нашою спільною історією, і дозволяють нам відчути себе частиною багатовікової сильної нації, пробуджують патріотизм та роблять нас більш згуртованим суспільством. Ми маємо пишатися ними, вивчати їх творчість та в довгостроковій перспективі передати її наступним поколінням.