Меню

«

»

Коли в душі горить вогонь натхнення (провідному концертмейстеру кафедри народних музичних інструментів та вокалу Тамарі Вадимівні Козій – 55)

Зима – прекрасна пора року. Окрім свіжого морозного вітерцю та засніжених вулиць, вона приносить чарівні кольори, море вражень і багато чудових свят. 19 січня ми відзначаємо одне з найбільших релігійних свят – Богоявлення Господнє або Водохреща. Саме на Йордан відкриваються небеса і Дух у виді голуба прилітає на землю для благословення. 19 січня 1967 року Він благословив на добру долю і таланти маленьку дівчинку, яку назвали Тамарою. Спливли роки і сьогодні – це чарівна, самодостатня жінка та мама, педагог і музикант Тамара Вадимівна КОЗІЙ, яка відзначає «відмінний» ювілей – 55-річчя від дня народження!

Земля не може жити без сонця, а людина без щастя. Щаслива людина, коли займається улюбленою справою, коли в душі горить вогонь натхнення. Це про нашу Ювілярку. Завдяки майстерному володінню інструментом, природному артистизму і чарівності Тамара Вадимівна щедро ділиться цим щастям із навколишніми. Впродовж роботи на кафедрі народних музичних інструментів та вокалу у якості провідного концертмейстера пані Тамару неодноразово відзначали дипломами, грамотами і подяками на престижних міжнародних та всеукраїнських конкурсах за високий професійний рівень виконання музики розмаїтих стилів і напрямків, за творчість, блискучу імпровізацію. Тамара Вадимівна є співавтором низки наукових публікацій, навчально-методичних посібників, здійснює оригінальні переклади та аранжування для різних вокально-інструментальних ансамблів.

Багатолітній концертмейстер муніципального камерного чоловічого хору «Боян Дрогобицький» та хору працівників освіти Дрогобицького району «Каменяр», яку знають і цінують як професіонала своєї справи у багатьох освітніх закладах Дрогобича, Тамара Козій бере активну участь у культурних та освітніх проектах польського і єврейського товариств у Дрогобичі й за кордоном. Її щирість та безмежна любов до людей завжди несуть радість і гарний настрій. У виконанні пані Тамари звучать як класичні твори, так і популярні мелодії нашого часу. Тому кожен слухач може знайти для себе теплі й улюблені звуки, що виходять з-під тендітних пальців нашої Ювілярки, які здатні пробудити почуття, що приховані в глибоких і потаємних куточках людського серця.

Тож сьогодні вітаємо Вас, дорога Тамаро Вадимівно, з прекрасним Ювілеєм!!! Бажаємо величезного натхнення, завжди відмінних ідей, дивовижних вражень! Нехай у Вашому житті все йде, як по нотах, нехай тональність Вашої душі залишається високою, а лад серця – мажорним.

Сьогодні вітання душевно Вам зичить

Від щирого серця Інститут наш музичний:

Шляхи років… Мов казка, ніби сонце.

Що побажать в римованих речах?

Щоб у  Вашім небі вічно сяло сонце

І молодість світилася в очах!

Вам довгий шлях судилося пройти,

І фаху осягнути всю важливість,

Та назавжди зуміли зберегти

І простоту, і людяність, і щирість.

Хай мріється і хай ще Вам сміється,

Хай пісня супроводжує завжди!

Нехай ще довго-довго Вам живеться

На цій землі без горя і біди!

 

З повагою 

колектив інституту музичного мистецтва