Меню

«

»

Із життя однієї кафедри: активний тиждень кафедри інформатики та інформаційних систем

Кафедру інформатики та інформаційних систем в університеті, яка веде свою історію з 1992 року, знають усі. На різних факультетах вона проводить курс інформаційно-комунікаційних технологій, її випускники працюють у різноманітних відділах університету.

24 травня 2022 року кафедра була відкрита для знайомства потенційним абітурієнтам та їхнім батькам. З освітніми пропозиціями гостей познайомила завідувачка кафедри доцентка Оксана Сікора. Кафедра є випусковою для двох спеціальностей 014 «Середня освіта. Інформатика» та 122 «Комп’ютерні науки». Забезпечує також отримання додаткових спеціалізацій і для інших спеціальностей інституту фізики, математики, економіки та інноваційних технологій.

Успішні випускники – особлива гордість кафедри. А вони працюють і у ІТ-сфері на українські та іноземні компанії, і вчителями та викладачами в Україні й США. Колишній студент, а тепер доцент кафедри Тарас Кобильник ознайомив присутніх зі змістом освітньої програми 014 «Середня освіта. Інформатика, математика», знаннями та навиками, які отримують студенти. Доцентка Ірина Шаклеіна представила дисципліни, які вивчають студенти на спеціальності 122 «Комп’ютерні науки». Робота в командах над спільними проєктами під безпосереднім керівництвом викладачів дає шанси кращим ставати до лав професійних розробників вже з ІІІ курсу й ІТ-компанії із задоволенням беруть таких.

Програма Erasmus+ дозволяє нашим студентам удосконалити іноземні мови, дає можливість пройти семестрове навчання у провідних закладах вищої освіти Європи. «Перший обмін студентами відбувся 20 років тому, коли ціла група студентів-інформатиків проходила місячне стажування в найбільшому у східній Польщі приватному університеті WSIiZ (Ряшів, Польща)», – згадує учасник програми, модератор Дня відкритих дверей кафедри, доцент Роман Пазюк. У 2020 році в Жешівському університеті за програмою Erasmus+ навчалася студентка спеціальності «Інформатика» Марта Жук. Враженнями про своє стажування у 2021 році в Австрії (університет м. Інсбрук) поділився на зустрічі студент ІІІ курсу Богдан Коваленко.

26 травня 2022 року на кафедрі інформатики та інформаційних систем відбувся захист курсових робіт студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 «Середня освіта. Інформатика». Продовження навчання за фахом – ще одна можливість, яку дає кафедра. Представлення виконаних робіт – особливе мистецтво. І тут хочеться відзначити особливий хист вже практикуючих педагогів, наших магістранток Марію Мецан та Надію Левочко, талановитого програміста Юрія Шияна.

27 травня 2022 року захист практики студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 «Середня освіта. Інформатика» приємно здивував комісію. Студенти ІV курсу навіть у форматі дистанційного навчання швидко освоїлись у ролі педагога. А досягнення практикуючого вчителя Віктора Карп’яка не можуть не радувати: попри першу філологічну освіту він уже встиг взяти участь у конкурсі «Вчитель року» як інформатик.

Загалом насиченим і результативним видався цей тиждень для кафедри інформатики та інформаційних систем. Ми навчилися вчитися і працювати у дистанційному форматі, але все ж хочеться живого спілкування. Хочеться знову почути дзвоник і заглянути в допитливі очі нового студентства, яке, маємо надію, заповнить гамірно коридори фізмату з 1 вересня. Головне, щоб закінчилася війна і наступив нарешті мир.