Меню

«

»

IV Всеукраїнський методичний семінар «Музичний компонент на заняттях з польської мови»

Музика ефективний інструмент для вивчення іноземної мови. Пісня є хорошим дидактичним компонентом на заняттях із польської мови, адже надає емоційності, легкості, насиченості і є хорошим джерелом для запам’ятовування невідомих слів та фраз.

12 грудня 2017 р. у ЗСШ І-ІІІ ступенів № 1 м. Трускавець (директор – Володимир Щигель) у рамках тижня іноземних мов відбувся IV Всеукраїнський методичний семінар «Музичний компонент на заняттях з польської мови». На семінарі студенти Центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ДДПУ імені Івана Франка (директор – доцент Світлана Гірняк) із різних куточків України (Львів, Кропивницький, Кривий Ріг, Харків, Чернівці, Соснівка, Шепетівка, Новий Розділ, Хмільник, Ужгород, Трускавець та Дрогобич) демонстрували перед учнями 9-их класів можливості вивчення розділу «Морфологія» за допомогою фрагментів пісень польською мовою.

Методичний захід відбувся у приязній атмосфері. Діти відгукувалися на кожну репліку вчителів, співали, танцювали і були дуже активними. Багато учнів зі школи проявили свої таланти, декламуючи вірші та співаючи пісні. Олег Німеровський, Вікторія Кропивницька, Ангеліна Николин, Ольга Середницька, Вероніка Біліченко, Анна Лучишин професійно представили вокальні та декламаторські здібності, даруючи слухачам польськомовні тексти: «Dumka na dwa serca», «Pies na medal», «Płynie Wisła», «Dumy moje», «Ziemia ojczysta», «Małej dziecinie».

Учасникам семінару вдалося охопили досить великий пласт граматичного матеріалу і продемонструвати те, що іноземну мову можна вивчати у невимушеній формі, граючись та співаючи. Цікаві методики, оригінальні задуми реалізації різноманітних тем були взяті у «скарбничку» майбутніх ідей кожного учасника семінару. Такі заходи, що є традиційними у ЗСШ № 1 м. Трускавець, відкривають нові горизонти, а вчителі до своїх шкіл везуть цілий багаж методичних доробок.

На завершення організатор дійства доцент кафедри світової літератури та славістики Ганна Іваночко подякувала учасникам за вдалий мистецький проект. Усі заспівали спільну коляду «Cicha noc» і побажали один одному у переддень свят Нового року та Різдва злагоди, любові та миру.