Меню

«

»

Громадське обговорення щодо створення дендропарку на прибудинковій території біолого-природничого факультету

30 листопада 2016 року на біолого-природничому факультеті відбулося громадське обговорення „Відновлення та збереження архітектурно-ландшафтного комплексу Вілла Яроша у м. Дрогобичі”. На порядок денний було винесено питання про створення дендропарку на території архітектурно-ландшафтного комплексу Вілла Яроша у м. Дрогобичі та презентація реставраційних робіт у будівлі Вілли Яроша. В обговоренні взяли участь представники громадських організацій міста Дрогобича, осередків політичних партій, релігійних організацій, представників місцевої влади, засобів масової інформації, науковців, митців, мешканців міста.

У обговоренні взяли участь – проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Шаран, проректор з наукової роботи Микола Пантюк, декани історичного факультету Леонід Тимошенко та біолого-природничого факультету Світлана Волошанська.

З доповідями виступили науковці університету доценти Богдан Лазорак, Мирон Цайтлер, Тарас Скробач. Проведені реставраційні роботи демонстрували художники-реставратори – Марія Шумська (вітражі) та Назар Кульчицький (ліпнина).

В обговоренні взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи (1980 – 2015 роки) заслужений професор університету Юрій Кишакевич, студентський капелан о. Олег Кекош та о. Михайло Бачинський, відомий дрогобичанин, кандидат хімічних наук Богдан Бугай, депутати Дрогобицької міської ради Тарас Городиський, Олена Бичков’як та Богдан Пристай, науковий співробітник музею „Дрогобиччина” Володимир Пограничний, екс-заступник мера Дрогобича, громадський діяч Олег Дукас, громадський діяч, представник Партії зелених України, журналіст Сергій Матійко та інші.

Учасники громадського обговорення ухвалили таку резолюцію:

  1. Адміністрації університету звернутися
  • до політичних партій міста Дрогобича та громадських організацій з проханням розглянути питання створення дендропарку біля Вілли Яроша на засіданнях їхніх осередків;
  • до почесних громадян міста Дрогобича, відомих дрогобичан з проханням підтримати питання створення дендропарку на прибудинковій території Вілли Яроша.
  1. Просити міського голову Дрогобича, сесію Дрогобицької міської ради підтримати питання створення дендропарку на прибудинковій території Вілли Яроша та виділити земельну ділянку площею 0,41 га для його облаштування.