Меню

«

»

Дрогобицький університет налагодив партнерську співпрацю у напрямі профілактики узалежнень молоді

19 жовтня 2016 року в університеті відбулася чергова зустріч делегації нашого університету, очолювана ректором професором Надією Скотною, з делегаціями Державної агенції розв’язання алкогольних проблем (м. Варшава, Польща), на чолі з директором Криштофом Бжускою, та Дрогобицького Благодійного фонду «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ», на чолі з директором о. Ігорем Козанкевичем. До складу делегації Дрогобицького університету ввійшли: завідувач кафедри правознавства, соціології та політології професор Світлана Щудло, декан соціально-гуманітарного факультету доцент Ігор Гриник, викладач кафедри практичної психології Лілія Вовк.

Під час зустріч було підписано тристоронню угоду про співпрацю та обговорено спільні кроки до реалізації Програми профілактики узалежнень серед молоді. Першим кроком співпраці буде проведення опитування серед школярів Львівщини стосовно здорового способу життя, яке, за аналогічною методикою, проводитиметься й серед молоді Польщі, що дасть змогу зіставити та обговорити дослідницькі результати. В процесі зустрічі обговорено також можливості інтеграції програм профілактики узалежнень молоді в освітні програми для підготовки фахівців відповідного напряму. Також у подарунок бібліотеці університету польські партнери привезли значну кількість найновішої професійної літератури, яку у своїй навчальній та науково-дослідній роботі зможуть використати студенти та викладачі.

Зазначимо, що Польська агенція є авторитетною державною професійною структурою, яка займається сертифікованим навчанням фахівців у сфері психотерапії, експертизою, консультуванням, розробкою нових технологій, науковими дослідженнями у сфері протидії узалежненням, зокрема, зосереджена на профілактиці та розв’язанні алкогольних проблем.