Меню

«

»

Доцентка Дрогобицького університету взяла участь у Національній дискусії

11 жовтня 2021 року в.о. завідувачки кафедри практичної психології доцентка Валентина Стець взяла участь у Національній дискусії «За психічне здоров’я у світі нерівних», присвяченій Всесвітньому дню психічного здоров’я, яка проводилася під егідою Коаліції захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень.

У дискусії взяли участь: представник Уповноваженого Верховної ради з дотримання рівних прав і свобод Віктор Іванкевич; Голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Лада Булах; фундаторка Всеукраїнської громадської організації «Коаліції із захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень» Раїса Кравченко; представники НДО, комунальних установ з усіх регіонів України; представники департаментів соціального захист населення усіх областей України та ін.

Під час дискусії обговорювалися питання стану психічного здоров’я в країні. Наголошувалося, що найгострішою проблемою сьогодення є «нищівні наслідки реформування психіатрії», що полягає у ліквідації закладів, в яких перебували психіатричні хворі, відсутності змін, що стосуються доступу до амбулаторної психіатричної консультації, неможливості отримання безкоштовних ліків та багато ін.

За результатами дискусії були сформульовані пропозиції до Верховної ради, кабінету міністрів та Президента.