Меню

«

»

Доцент історичного факультету взяв участь у Другій українсько-хорватській «Бесіді про важливе»

21 листопада 2021 року, у День Свободи і Гідності, доцент історичного факультету Володимир Галик взяв участь у роботі другої «Бесіди про важливе», яка проходила впродовж двох годин у столиці Хорваті – Загребі. Захід відбувався у форматі online за допомогою платформи ZOOM. Ініціатором та організатором проведення «Бесіди» виступив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Хорватія Василь Кирилич.

Гостем бесіди був Мирослав Маринович – визначний український громадсько-політичний діяч, публіцист, правозахисник, релігієзнавець, проректор із призначення та місії Українського католицького університету, один із засновників Української Гельсінської групи, автор п’яти книг та численних публікацій.

У своїй доповіді на тему «Свобода Гідності в сучасному світі» Мирослав Мартинович розкрив сутність поняття «Свобода Гідності», акцентувавши на духовних принципах моралі людини, значенні гідності на «Євромайдані», поділився спогадами про часи свого ув’язнення, розкрив феномен гідності у політичному житті держави тощо.

У форматі діалогу із запрошеними гостями кожен учасник мав змогу поставити запитання Мирославові Мартиновичу та отримати відповідь. Під час дискусії учасники обговорили низку проблем, які стосувалися «Революції Гідності», зокрема питання можливого розгортання подій в Україні у разі підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом ще в листопаді 2013 р., вели мову про роль інтуїції у гідності людини, гідні і негідні вчинки чиновників та їх значення для життя суспільства, про гідність як необхідну максиму людського буття тощо.

Насамкінець Посол Василь Кирилич подякував Мирославові Мариновичу за глибокі міркування і розлогі роздуми щодо трактування поняття «Свобода Гідності» та висловив сподівання на подальші зустрічі-бесіди такого формату.