Меню

«

»

День відкритих дверей для математиків

Цьогоріч вперше проведено День відкритих дверей, присвячений математичним спеціальностям Дрогобицького університету. Відбувся він в онлайн-режимі за допомогою платформи Zoom. У заході взяли участь викладачі, студенти, майбутні абітурієнти та їх батьки.

Модераторка доцентка Ірина Шепарович зробила зустріч цікавою, теплою, креативною та корисною. Завідувач кафедри математики доцент Володимир Дільний презентував спеціальності та освітні програми, за якими відбудеться набір: «Математика та інформатика», «Комп’ютерна математика» (для випускників шкіл) і «Математика, фізика, інформатика», «Математика» (для охочих навчатися на магістратурі). Коротко було охарактеризовано ці освітні програми, розказано про спільне і відмінне, а також висвітлено перспективи для випускників.

Про освітню програму «Комп’ютерна математика» розповів її автор та ідейний натхненник доцент Юрій Матурін. Дуже цікавим був виступ студента-математика Андрія Копача, котрий поєднує успішне навчання з не менш успішною науковою діяльністю.

Змістовним був виступ старшої викладачки Ірини Гордієнко, яка показала, як правильно застосувати компетенції, набуті в процесі навчання, до роботи в школі. Доцентка Леся Комарницька розказала про значеня математики та успішні кар’єри наших випускників.

Найкориснішим для абітурієнтів був виступ визнаного експерта з підготовки до ЗНО доцента Тараса Війчука, який запропонував серію лайфхаків, що дозволяють із мінімальними витратами часу розв’язувати завдання НМТ.

Насамкінець до учасників заходу звернулася перша докторка філософії з математики у Дрогобичі Христина Войтович. Вона розповіла про свій шлях у науку від від першокурсниці до аспірантки і викладачки, який повністю відбувся у Дрогобицькому університеті.

Після цього викладачі відповіли на численні змістовні запитання від стейкхолдерів, що стосувалися обох напрямів підготовки: бакалаврського та магістерського.

Детальніше з тим, що відбувалося, можна познайомитися за покликанням