Меню

«

»

День баяна та акордеона – 2018

Традиційний весняний марафон баяністів-акордеоністів відбувся у стінах університету 27 березня цього року. Організований він був лабораторією академічного народно-інструментального мистецтва (керівник – доцент Андрій Душний) інституту музичного мистецтва. Концерту передували дві гастрольні поїздки у Моршин та Дашаву. Поєднання концертної й профорієнтаційної роботи сприяли тісному контакту із Вокально-інструментальним ансамблем ДМШ імені Ф. Колесси (керівник – Ігор Куртий, випускник класу доцента Андрія Душного), що у Дашаві. Вони є учасниками низки творчих імпрез в регіоні, області та за кордоном і блискуче виступили із концертною програмою в рамках мистецького дійства.

У цьогорічному концерті взяли участь солісти та колективи, зокрема:

  • дуети баяністів-акордеоністів – Орест Кацеляк та Роман Макойда і Юрій Бобітко та Іван Собіль (клас ст. викл. В. Шафети), Іван Медвідь та Микола Близнюк (класи доц. Є. Марченка та І. Фрайта);
  • солісти – Василь Лоцько (клас доц. В. Салія) та Галина Луковська (Богомол) і Володимир Бобанич (клас доцента Андрія Душного).

У програмах виконавців звучали твори українських композиторів (В. Власова, В. Губанова, Я. Олексіва, Р. Стахніва, І. Єргієва), а також зарубіжних авторів (А. Вівальді, Ф. Марокко, Р. Гальяно, К. Дженкіса, М. Родрігеса, Д. Тювері, В. Ковтуна, В. Семенова, Б. Преча).