Меню

«

»

Бінарна лекція у Лабораторії педагогічних інновацій у початковій школі – 2019

28 березня 2019 року в науково-дослідній Лабораторії педагогічних інновацій у початковій школі було проведено бінарну лекцію, присвячену 80-ій річниці від дня створення Карпатської України та 145-ій річниці від дня народження Президента цієї республіки Августина Волошина (лектори: доцент Тетяна Надім’янова; завідувач кафедри педагогіки та методики початкової освіти доцент Лілія Стахів).

Студенти ІІІ курсу мали змогу поринути в історичні події міжвоєнного періоду на Закарпатті, поглибити свої знання, пов’язані зі створенням Карпатської Січі. Через мультимедійний проектор, використовуючи представлену презентацію, відеофільм та змістовну доповідь Тетяни Василівни, студенти детальніше ознайомилися з просвітницькою діяльністю будителів Закарпаття, які стояли біля витоків створення Карпатської України, участю українців у визвольних змаганнях за незалежність України. Незабутні враження залишилися у студентської молоді й після демонстрації Лілією Стахів навчальних книг, виданих у Західній Україні впродовж 1919 – 1939 рр., в тому числі підручників Августина Волошина для початкової школи, оскільки їх зміст не втратив своєї актуальності й сьогодні.

Твори минулого у поєднанні з авторським доробком Л. Стахів допомогли студентам інтерпретувати сучасні родинні цінності, які вони зможуть використати у своїй майбутній професійній діяльності та особистому житті.