Train the Trainer / Навчи тренера. Корткий огляд зустрічі в Брюгге
З 26 по 30 вересня в Університеті прикладних наук VIVES у Брюгге відбувся тиждень підготовки тренерів. 26 учасників були із трьох ВНЗ (окрім Придніпровської академії), реабілітаційного центру «Модричі» та БФ «КАРІТАС» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Цей візит дав їм змогу розширити свої знання з ерготерапії шляхом участі в різноманітних семінарах та відвідувань різних закладів догляду в регіоні.
Метою візиту було перенести отримані знання в Україну та втілити в подальший розвиток освіти студентів бакалврату з ерготерапії. Важливим моментом, який VIVES враховував у своєму навчанні, є реагування на потреби, які виникнуть серед українських ерготерапевтів у результаті поточної воєнної ситуації.
Українці були дуже раді, що нарешті змогли приїхати до VIVES, щоб познайомитися з реалізацією навчання з ерготерапії на ОКР бакалвра. Вони були вражені лабораторіями навичок, дидактичними методами, пристосуваннями для людей з обмеженими можливостями та тим, як організовано медичне обслуговування в Західній Європі. Був великий інтерес до польових візитів під час тижня підготовки тренера. Наприклад, модуль практичного заняття про досвід сліпого в Blindenzorg Licht en Liefde у Варсенаре, відвідування лабораторії етики догляду sTimul (кампус VIVES Roeselare), практичне навчання в лікарні AZ Sint-Jan у Брюгге, відвідування VZW UNIEK та Ons Erf, щоб отримати інформацію про догляд за людьми з глибокою множинною інвалідністю.
На жаль, 1 з українських університетів-партнерів не зміг надіслати делегата, оскільки Придніпровська державна академія розташована надто близько до фронту війни.
Також відбулася зустріч між провінцією Західна Фландрія, Карітасом та VIVES на тему підтримки біженців у Карітасі. Карітас відіграє значну роль у прийомі біженців з початку війни в Україні.
Сподіваємося на подальшу співпрацю в рамках проекту
321579173_2707365576067638_1716783739310018076_n

By vmp