2 – 4 вересня 2022 року в Полонійній академії в Ченстохові відбулися «Дні свободи України» та «День відкритих дверей». У заходах взяли участь міністр освіти і науки Республіки Польща Пшемислав Чарнек, керівниця департаменту освіти Сілезького воєводства Урсула Бауер, керівництво міста Ченстохова, представники закладів вищої освіти України, зокрема делегація Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка у складі проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародних зав’язків та інформаційної діяльності доцента Ігоря Гриника, завідувачки кафедри біології та хімії доцентки Світлани Монастирської, доценток Світлани Волошанської та Наталії Гойванович. Участь у заході в режимі онлайн взяла ректор нашого університету професор Валентина Бодак. У своєму виступі Валентина Анатоліївна розповіла про жахи війни в Україні, подякувала за підтримку польським колегам, розповіла про особливості організації освітнього процесу, діяльність волонтерського центру та висловила сподівання на плідну співпрацю у майбутньому.

Окрасою заходу став концерт української музики (на спеціальне запрошення ректора Полонійної академії) у виконанні піаністки, провідної концертмейстерки, доцентки кафедри музично-теоретичних дисциплін та інструментальної підготовки Наталії Сторонської, баяністки, магістрантки Вікторії Мазурик (кл. доц. А. Душного) та студентки-вокалістки Олени Савки (кл. доц. Є. Шуневич), які отримали слова вдячності від ректора Полонійної академії та бурхливі оплески від публіки.

Під час перебування в партнерському університеті відбулася зустріч із ректором Анджеєм Кринським і його польськими колегами, під час якої було обговорено питання подальшої співпраці у сфері подвійного дипломування та академічної мобільності студентів і науково-педагогічних працівників. Варто зазначити, що на сьогодні 12 студентів нашого університету проходять навчання в Полонійній академії за програмою подвійного дипломування та є учасниками програми академічної мобільності Еразмус+.

1 2 3

4 4 5

6 7 9

10 11

 

By vmp