В інституті фізичної культури і здоров’я відбулося обговорення освітньо-професійних програм зі стейкхолдерами

1617 грудня 2021 р. у режимі відеоконференції на платформі «Zoom» відбулося обговорення освітньо-професійних програм за спеціальністю 014 «Середня освіта (Фізична культура)», першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.
Заступник директора інституту з навчальної роботи – доцент Роман Чопик ознайомив учасників зустрічі з існуючою практикою моніторингу і перегляду освітніх програм на кафедрі теорії та методики фізичного виховання, з особливостями освітньо-професійних програм (за спеціальністю 014 «Середня освіта (Фізична культура)», основними цілями, освітніми компонентами, які сприяють формуванню загальних та фахових компетентностей та очікувані результати навчання, а також розказав яким чином цілі освітньої програми і програмні результати навчання визначаються з урахуванням тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці, галузевого та регіонального контексту, а також досвіду аналогічних вітчизняних й іноземних освітніх програм.

Гаранти освітніх програм професор Ірина Турчик, доцент Світлана Герасименко проінформували стейкхолдерів стосовно того, які пропозиції та рекомендації роботодавців і студентів, висловлені на попередніх зустрічах, було враховано кафедрою під час перегляду освітніх програм.
В обговоренні освітньо-професійних програм взяли участь стейкхолдери: Стеценко Наталія Михайлівна (учитель-методист Дрогобицького ліцею №4 імені Лесі Українки), Будинкевич Світлана Назарівна (вчитель ліцею №16, м. Дрогобич), Тустанівський Лев Богданович (вчитель Унятицького НВК І-ІІ ст. Дрогобицької міської ради Львівської області), Шарга Іван Васильович (вчитель ЗЗСО І-ІІ ступенів с. Ясениця-Замкова Стрілківської сільської ради Самбірського району), Тарнавський Орест Романович (вчитель ЗЗСО І-ІІст. №9, м. Борислав) та випускники навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я: Вікторія Врублєвська (вчитель ліцею № 3 імені В’ячеслава Чорновола, м. Дрогобич), Марія Гурелич (вчитель НВК «СЗШ №2- гімназія», м. Трускавець).

image2
image3

Стейкхолдери загалом позитивно оцінили освітні програми, відзначивши їх відповідність сучасним завданням підготовки майбутніх учителів.
Позитивні відгуки про освітньо-професійні програми висловили і випускники, які завершили навчання за спеціальністю 014 «Середня освіта (Фізична культура)» та працюють вчителями фізичної культури.
Завідувач кафедри теорії та методики фізичного виховання доцент Світлана Герасименко висловила вдячність усім присутнім за участь в обговоренні освітньо-професійних програм за спеціальністю 014 «Середня освіта (Фізична культура)» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти та запевнила стейкхолдерів, що всі слушні зауваження, пропозиції і рекомендації обов’язково будуть враховані під час коригування навчального плану у майбутньому.