Зустріч викладачів та студентів з кращою вчителькою фізичної культури 2021

10 грудня 2021 р. на платформі Zoom відбулась зустріч студентів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти які навчаються за спеціальністю 014 «Середня освіта (Фізична культура)» інституту фізичної культури і здоров`я з кращою вчителькою фізкультури 2021 року (за версією національної премії Global Teacher Prize Ukraine) Оксаною Юрків.
Оксана Юрків з Козови Тернопільської області. До вчителювання була професійною гандболісткою, цим видом спорту займалася з 13 років. Виступала ГК “ТНЕУ Тернопіль”, ГК “Галичанка” Львів молодіжну та національну збірну, а також була бронзовою призеркою чемпіонату України з гандболу.
Після завершення професійної кар`єри працює впродовж 7 років у Козівській гімназії імені Володимира Ґерети.
Оксана Романівна розповіла про свої студентські роки, вибір професії та про шлях до звання кращого вчителя України: “Основна моя мета, щоб діти були здоровим, щоб вони розуміли, що таке фізична активність. Я не можу навчити їх професійно всім видам спорту, але щоб вони йшли у доросле життя і розуміли, що таке волейбол, корфбол, що таке петанк та інші види”.”Я живу фізкультурою, люблю спорт, а ще більше люблю дітей. Перш за все хочу сформувати в них звичку здорового способу життя” такі основні месенджі вчительки.
Студенти та викладачі інституту взяли активну участь у зустрічі, задали велику кількість питань. Велику увагу приділили обговоренню модельної програми з фізичної культури для учнів 5-6 класів пілотного проекту нової української школи (НУШ).
Успіх Оксани Юрків мотивує педагогів усієї України бути найкращими та досягати нових вершин!.
Конкурс Global Teacher Prize – це щорічна світова премія для вчителів. Її започаткував мільярдер Санні Варкі у 2014 році. Національну премію у 2017 ініціювала громадська спілка “Освіторія”.

Зустріч з Оксаною Юрків
Учасники зустрічі