ЧЕРГОВА ЗУСТРІЧ «LEARNING NET» В РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ Erasmus + KA2 “UKROTHE”

26 жовтня 2021 року, напередодні святкування Всесвітнього дня ерготерапії, у приміщені новоствореної лабораторії ерготерапії Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка відбулася чергова зустріч команди проєкту Erasmus+ KA2 UKROTHE з учасниками навчальної мережі (Learning net). Завданням Learning net в реалізації міжнародного проекту є поширювати серед якнайширшої аудиторії зацікавлених осіб інформацію про ерготерапію, об’єднувати і залучати до співпраці спільноту, яка зацікавлена у якісній підготовці фахівців для ерготерапевтичної сфери. Цього разу до учасників приєдналися бельгійські колеги та партнери проекту UKROTHE, а саме: Патрік Марсель Беллінк – засновник і президент бельгійської неурядової організації ORADEA, а також керівник навчальної мережі проекту UKROTHE – Ivan van Hulle.
Наталія Іваніків презентувала учасникам зустрічі фахову навчальну англомовну літературу з ерготерапії, придбану для кафедри фізичної терапії, ерготерапії в межах реалізації прооекту, і запевнила присутніх про можливість користовуватися нею. Ніна Грибок ознайомила присутніх з ерготерапевтичним обладнанням, придбаним для університету за кошти Євросоюзу завдяки участі у проекті. Наталія Закаляк зупинилася на викликах, які повстали під час пошуку та закупівлі необхідного інвентаря, а також належного облаштування лабораторії; провела учасникам Learning net та гостям екскурсію лабораторією.
Під час зустрічі Патрік Марсель Беллінк наголосив на необхідності використання придбаного обладнання в освітньому процесі підготовки ерготерапевтів, використовуючи змодельовані ситуації ерготерапевтичних втручань. Для цього, на його думку, необхідно, щоб ерготерапевтична лабораторія мала штатного кваліфікованого ерготерапевта.
Ivan van Hulle ініціював обговорення перспектив розвитку і поширення професії ерготерапевта в Україні, а також особливостей підготовки фахівців для сфери ерготерапії. В обговоренні активну участь взяли члени навчальної мережі Ірина Дзюрах (Дрогобицьке добровільне товариство захисту дітей-інвалідів «Надія»), Анатолій Смолень (БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ»), Ірина Шустова (Інклюзивно-ресурсний центр м. Дрогобич).

Learning Net 1
Learning Net 3
Learning Net 5
Learning Net 2
Learning Net 4
Learning Net 6