Третя міжнародна науково-практична конференція «Заняттєва перспектива на здоров’я у професійній підготовці та практичній діяльності ерготерапевта»

21-22 жовтня 2021 р. учасниками проекту UKROTHE спільно з українським товариством ерготерапевтів (УТЕТ, голова Ольга Мангушева) та Національним університетом фізичної культури і спорту було проведено міжнародну науково-практичну конференцію «Заняттєва перспектива на здоров’я у професійній підготовці та практичній діяльності ерготерапевта».
Конференція проходила на платформі ZOOM впродовж двох днів у формі пленарного та секційних засідань. Урочисто відкрила конференцію та звернулася з вітальним словом до учасників очільниця Всесвітньої Федерації Ерготерапевтів (WFOT) Саманта Шанн (Велика Британія), голова правління ГО «Українське товариства ерготерапевтів» Ольга Мангушева, проректор науково-навчальної роботи ДДПУ ім. І.Франка, представник проекту UKROTHE доцент Вовк І.Я., а також проректор науково-педагогічної роботи НУФКС проф. Борисова Ю.А.
46 спікерів з десяти країн світу представили власні наукові і практичні результати досліджень, загалом у конференції взяло участь близько 200 учасників з різних кутків світу. Робочими мовами були українська та англійська. Організатори конференції забезпечили синхронний переклад, отож кожен міг обрати зручну мову для прослуховування доповідей.
Секцію «Професійна підготовка, освіта» модерували учасники проекту UKROTHE (доц. Закаляк Н.Р. ДДПУ ім. І.Франка). На секції виступило 18 доповідачів, дослідження яких торкалися, насамперед, світової практики підготовки ерготерапевтів та шляхів і можливостей імплементації зазначеного досвіду у вітчизняну систему освіти, сучасних тенденцій професійної підготовки вітчизняних ерготерапевтів, діяльності Європейської мережі ерготерапії (ENOTHE), особливостей інтернаціоналізації вищої освіти та ін. важливих проблем. Окрім того, учасники проекту UKROTHE представили результати його реалізації у вітчизняній практиці освіти (проф. Афанасьєв С.М, доц. Рокутов С.В., доц. Закаляк Н.Р.).
Треба відзначити, що одним із доповідачів на освітній секції конференції був магістрант ДДПУ ім. Івана Франка спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» Ігор Явір. Його доповідь про «Особливості проведення клінічної практики під час підготовки бакалаврів- ерготерапевтів у Бельгії (у рамках реалізації проекту ЕРАЗМУС +К1)» викликала великий інтерес в учасників конференції і жваве обговорення.
Усім учасникам секції була надана можливість задати запитання доповідачам, а також обговорити доповіді спікерів.
Важливим здобутком конференції стало не лише отримання знань, а й налагодження контактів між вітчизняними і зарубіжними фахівцями з ерготерапії.
Висловлюємо подяку усім причетним до організації та проведення конференції і сподіваємося на майбутню співпрацю!