Відгук про участь у проекті «Sustainability and Loneliness»

“Sustainability and Loneliness ” − це проєкт, який став пілотним для нас як майбутніх ерготерапевтів. У ньому мали можливість взяти участь дев’ять студентів нашого інституту фізичної культури і здоров’я. На базі Teams в онлайн режимі студенти разом із колегами з 8 університетів, що розташовані по всій Європі: Бельгії, Фінляндії, Латвії, Португалії, Іспанії та Україні, розширювали свою сферу знань, обмінювалися інформацією та розумінням пов’язаним з ерготерапією, охороною здоров’я (міжнародною) та національною політикою. Робочою мовою проекту була англійська мова.
Завданнями програми був аналіз цілей сталого розвитку, що є ключовими напрямками розвитку країн Європи. Детальніше зупинялися на третій цілі “Міцне здоров’я і благополуччя” та десятій − “Скорочення нерівності”, які безпосередньо пов’язані з нашою майбутньою професійною сферою.
Нами було проведене дослідження щодо того, як засоби масової інформації висвітлюють тему самотності у кожній з країн-учасниць проекту. Обговорювали причини, наслідки та заходи, які застосовуються та які можна було б реалізувати для зменшення рівня самотності. Адже відомо, що з року в рік самотність все більше зростає і неабияк впливає на психічне й фізичне здоров’я громадян.
Загалом, цей проєкт був дуже цікавим та інформативним для нас, допоміг зрозуміти міжнародні й міжкультурні подібності та відмінності, надихнув ще більше працювати і самовдосконалюватися, покращити рівень англійської і знайти нових друзів. На жаль, проходило це все в режимі онлайн, проте ми віримо і надіємось на продовження співпраці очно!

студентка групи ФТЕ– 12 Ключник Юлія