Як стати ерготерапевтом та фізичним терапевтом: профорієнтаційна робота кафедри фізичної терапії, ерготерапії

Кафедра фізичної терапії, ерготерапії навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я ДДПУ імені Івана Франка продовжує профорієнтаційну роботу серед майбутніх абітурієнтів щодо вступу на спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія». 5-10 березня 2021 року доцент Наталя Закаляк провела тематичні зустрічі зі школярами міста Стрий, зокрема з учнями 9-11 класів Загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ступенів №1, Спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ступенів №4 і Загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ступенів №10.
З допомогою мультимедійної презентації «Бажаєш стати реабілітологом: фізичним терапевтом чи ерготерапевтом? Тоді тобі до нас!» доцент ознайомила учнів з професіями «Фізичний терапевт» і «Ерготерапевт», умовами навчання на реабілітаційній спеціальності, базами навчально-виробничих практик студентів, можливостями щодо працевлаштування після здобуття вищої освіти. Студенти дізналися про умови вступу на освітні програми «Фізична терапія, ерготерапія» та «Ерготерапія».

Увагу студентів було акцентовано на освітній програмі «Ерготерапія», яка є унікальною – створеною за європейськими стандартами і вимогами Світової Федерації Ерготерапевтів в рамках реалізації міжнародного проекту Erasmus +КА2 “UKROTHE”, над яким з 2019 року працює Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка разом з університетами-партнерами з Європи (Бельгія, Португалія та Іспанія).
Учасники зустрічі отримали відповіді на запитання щодо вступу та навчання, умов проживання, можливостей займатися спортом та активного відпочинку.

Всім зацікавленим учням Наталя Закаляк роздала профорієнтаційні буклети з інформацією щодо вступу на спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія» у 2021 році, а вчителі, які допомогли організувати зустрічі зі школярами, отримали подарунки від університету – горнятка, екоторбинки і ручки з логотипом ДДПУ імені Івана Франка. Рекламні плакати з інформацією про умови вступу в Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка на освітні програми «Фізична терапія, ерготерапія» та «Ерготерапія» у 2021 році розміщені на шкільних дошках оголошень.