Профорієнтація під час карантину, це можливо

Кафедра фізичної терапії, ерготерапії навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я продовжує проведення профорієнтаційної роботи серед потенційних абітурієнтів щодо вступу на освітні програми «Ерготерапія» та «Фізична терапія, ерготерапія» спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія»  бакалаврського рівня вищої освіти.

10 – 11  грудня 2020 року в режимі відео-конференції з використанням платформи «Zoom» викладачі кафедри провели зустрічі з майбутніми випускниками та педагогічним колективом Самбірської гімназії. Педагоги гімназії Смородінова О.Н., Білинська Л.В., Червецька Т.М. запросили на зустрічі учнів 6 (10) та 7 (11) класів. Демонструючи учасникам зустрічей презентацію профорієнтаційного спрямування, завідувач кафедри фізичної терапії, ерготерапії  Наталя Закаляк ознайомила майбутніх абітурієнтів з умовами вступу на навчання до Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка у 2021 році і, зокрема,  на спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія», з особливостями професій фізичного терапевта і ерготерапевта, матеріально-технічною базою кафедри, базами практик, можливостями щодо працевлаштування після завершення навчання.

Особливу увагу учнів завідувач кафедри звернула на вступ на навчання за освітньою програмою «Ерготерапія», набір на яку університет буде проводити вперше у 2021 р. Серед переваг навчання на цій освітній програми було відмічено відповідність програми європейським стандартам, позаяк вона створюється в рамках реалізації міжнародного проекту Erasmus +КА2 “UKROTHE” STUDY PROGRAMME OCCUPATIONAL THERAPY IN UKRAINE, переможцем якого у 2019 році став Дрогобицький педуніверситет разом з європейськими партнерами – університетами з Бельгії, Португалії та Іспанії; можливість навчання в університетах Європи за кошти Європейського Союзу; практика в сучасних реабілітаційних закладах в т. ч. за кордоном; широкі можливості працевлаштування.

Але хто, як не студенти, можуть найкраще донести до майбутніх абітурієнтів інформацію про навчання в інституті. Тому, на онлайн зустрічі зі гімназистами були запрошені наші студенти IV курсу, які навчаються на спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія», Роксолана Караба і Степан Зубкович. Вони поділилися з учнями своїми враженнями про навчання в  інституті фізичної культури та здоров’я, про  навчання  в університеті прикладних наук VIVES (Бельгія), яке вони проходили завдяки програмі Еразмус + , що діє в університеті.

Майбутні абітурієнти отримали вичерпні відповіді на питання щодо умов вступу і навчання. Зустріч з гімназистами пройшла у теплій, привітній  та позитивній атмосфері.