ДДПУ (Дрогобич) – чемпіон України серед ВУЗів

30 квітня ц.р. в спорткомплексі ЦСКА (м. Київ) відбувся Фінал Чемпіонату України з футзалу серед ВНЗ сезону 2014/2015 рр. У фінальному поєдинку зустрілися команди ДДПУ (м. Дрогобич) та Скіф-СДПУ (м. Суми). Підтримати своїх земляків сумчан і тренерів Володимира Гладова та Ігоря Кравченка на гру завітав гравець бірної України та київського «Динамо» – Олег Гусєв. А ось наставників дрогобицьких педагогів Івана Ільчишина і Романа Проця та їх підопічних мотивувати на історичну перемогу прибув проректор університету, професор – Микола Лук’янченко, який є віце-президентом Федерації міні-футболу Львівщини і головою Федерації міні-футболу Дрогобиччини.
Отримавши таке «натхнення» команда ДДПУ була налаштована грати першим номером. Тому, “жовто-зелені” з перших хвилин почали пересувати гру до воріт суперника. Як не старався голкіпер “скіфів” Савенко, але на 8-й хвилині він таки побачив м’яч у сітці своїх воріт. Сталося це після того, як дрогобичани розіграли кутовий і Зварич хльостким ударом змусив капітулювати одного з кращих воротарів Екстра-ліги.
Після цього гра загострилася. “Скіфи” стали часто використовувати свою головну зброю – гру з п’ятим польовим і пішли великими силами в атаку. Сумчани продовжували грати вп’ятьох (правда, не при кожній атаці) і навіть у кількох епізодах змусили воротаря ДДПУ – Колтка проявити свою майстерність. Але голкіпер ДДПУ показав, що майстерність у нього є, і вона на високому рівні.
Більше того – незабаром Колток ще й гол забив і тим самим вивів команду з Дрогобича вперед. Але на цьому неприємності для СДПУ не скінчились. Незабаром Зварич оформив дубль, і рахунок на табло спорткомплексу ЦСКА був уже 3 : 1 на користь ДДПУ. Тому, сумським “педагогам” нічого не залишалося, окрім як думати про те, як відігратися вже в другій 20-хвилинці.
Неважко було передбачити, що після стартового свистка другого тайму “скіфи” почали грати з п’ятим польовим та при цьому вони не забували й про захист. Та вже на 28-й хвилині матчу кмітливим гравцям ДДПУ вдалося знайти щілину в редутах СДПУ і забити четвертий м’яч. Але тут же й “жовто-зелені” пропустили “привіт” від суперника в червоній формі.
Після цього сумчани провели пару ризикованих атак і реалізували ще один гол у ворота ДДПУ. Та під час спроби зрівняти рахунок “скіфи” припустилися помилки.
Під помилкою варто розуміти шостий командний фол сумчан, який привів до дабл-пенальті.
Наприкінці матчу сумчани чимдуш кинулися рятувати гру, оскільки їм вже нічого було втрачати. Але на цей раз ворота Колтка залишалися неприступними. А коли до кінця поєдинку залишалися лічені секунди, настала остаточна розв’язка. Зварич, виносячи м’яч зі своєї половини, вразив порожні ворота. Причому, він встиг завдати удару до сирени. А це означало що остаточний рахунок матчу – 5 : 3 на користь Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.
Команда ДДПУ (м. Дрогобич), що стала чемпіоном України, має право представити нашу країну на чемпіонаті Європи серед університетів, який пройде в серпні у м. Вроцлаві (Польща). Відзначимо також, що кращим гравцем став Ю. Савенко (Скіф-СДПУ), кращим воротарем визнали Р. Колтка (ДДПУ), а титул кращого бомбардира турніру дістався М. Зваричу (ДДПУ).

футзал чемпіони 2
Склад команди ДДПУ:
М. Бадецький, В. Галясовський, М. Гарасим’як, А. Дурда, А. Іщів, Є. Петрик, В. Слука, М. Філіпов, Р. Колток (воротар), Т. Рудавець, Б. Іванченко, Е. Мись, І. Нистирюк, О. Домальчук, О. Квич, Т. Грицан, М. Зварич, В. Сурник, Т. Тарасович, В. Трусевич.
Тренери: викл. каф. спортивних дисциплін та методики їх викладання І.П. Ільчишин, ст. викл. каф. спортивних дисциплін та методики їх викладання, к. пед. н. Р.О. Проць.
Офіційні представники: проректор, д. пед. н., професор М. І. Лук’янченко, декан факультету фізичного виховання, к. пед. н., доцент Р. В. Чопик, доцент кафедри спортивних дисциплін та методики їх викладання А. П. Веселовський.