Чергова робоча зустріч команд проєкту Erasmus+ KA2 UKROTHE

24 вересня 2020 року відбулася чергова робоча зустріч учасників проєкту Erasmus+ KA2 “UKROTHE” STUDY PROGRAMME OCCUPATIONAL THERAPY IN UKRAINE. Слід нагадати, що проєкт здійснюється в рамках міжнародної програми, спрямованої на навчання впродовж життя та підтримку європейської політики у галузі освіти, навчання, молоді та спорту. Вже у звичному для всіх онлайн форматі з використанням платформи Microsoft Teams зустрілися партнери по проєкту з України і Європи. Команду Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка  представляли національний координатор проекту Лідія Романик і члени робочої групи Наталя Закаляк, Ніна Грибок, Юрій Рогаля. Від Хмельницького національного університету присутніми були Олег Базильчук і Наталія Вольєва. Команду Прикарпатської державної академії фізичної культури і спорту представляли Сергій Рокутов і Олександра Афанасьєва. Учасниками робочої зустрічі також були Реабілітаційний центр «Модричі» в особі Олега Масного і  БФ «Карітас» в особі Галини Яджак. Партнери проєкту з Європи:  європейський координатор проекту Sharon Schillewaert (VIVES University of Applied Sciences, Бельгія), Anne-Marie Denolf (VIVES University College (Brugge Бельгія), Joaquim Faias (професор Porto Polytechnic Institute, Португалія), Ivan van Hulle (неурядова організація Oradea, Бельгія), Luc Vercruysse  (неурядова організація Tapas, Іспанія). На зустріч були запрошені Ігор Розлуцький – директор бібліотекки ДДПУ імені Івана Франка, Ольга Мангушева –  голова правління ГО «Українське товариство ерготерапевтів»,  Володимир Голик – доцент кафедри фізичної та реабілітаційної медицини і спортивної медицини у Національній медичній академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика

На зустрічі українські партнери звітували про початок роботи створених напередодні навчальних мереж, обговорювали тематику наступних зустрічей і узгоджували їх графік. Розглянули проблему перекладу підручника «Основи ерготерапії» 6-те видання автора Едварда Дункана на українську мову». Вирішили працювати в напрямку пошуку українського видавництва, або погодитись на альтернативні варіанти: переклад курсів з ерготерапії, підготовлених викладачами VIVES та PPorto.

Учасниками зустрічі разом із запрошеними гостями вкотре дискутувалось питання щодо перспективи підготовки бакалаврів з ерготерапії та фізичної терапії за окремими освітніми програмами у ЗВО України.

Anne-Marie Denolf і Joaquim Faias підготували теми навчальних курсів для проведення тренінгів, у яких візьмуть участь представники українських ЗВО – партнерів проєкту. Перші навчання в онлайн режимі розпочнуться вже в листопаді цього року. Усі учасники тренінгів за успішними результатами навчання отримають сертифікати з відповідною кількістю кредитів.

Модератор зустрічі та координатор проєкту – Sharon Schillewaert ознайомила всіх партнерів з розробленим нею комунікаційним планом, в якому наведено стратегію і огляд запланованих заходів з розповсюдження та експлуатації проєкту. Особливу увагу Sharon Schillewaert звернула на питання інформування громадськості про діяльність та результати проєкту і запропонувала графік подання учасниками проєкту публікацій на веб-сайт.

Наступна зустріч в рамках реалізації проекту Erasmus+ KA2 “UKROTHE” запланована на  29 жовтня 2020 р.