Клінічна практика студентів у Міжнародній реабілітаційній клініці Козявкіна

Уже четвертий тиждень триває клінічна практика студентів IV курсу спеціальності «Фізична реабілітація» в Міжнародній реабілітаційній клініці Козявкіна, – одному з найкращих та найпотужніших вітчизняних реабілітаційних закладів європейського зразка, широко відомому не тільки в Україні, але і за її межами (має відділення в Об’єднаних Арабських Еміратах та на Кіпрі).

На фото справа наліво професор Володимир Козявкін, студент Ігор Явір

Клініка спеціалізується на реабілітації пацієнтів з різними неврологічними розладами, включаючи церебральний параліч, затримку моторного розвитку у дітей, сколіоз, наслідки цереброваскулярних захворювань та черепно-мозкових травм, розлади аутистичного спектру, синдром дефіциту уваги та гіперактивності. В основу реабілітації покладений метод В.І. Козявкіна.

Під час проходження практики студенти працюють з дітьми, які мають різні форми ДЦП: спастичну, атактичну, дискінетичну, та змішані форми. За ступенями ураження: геміплегії, диплегії, тетраплегії, параплегії.

Студент Дмитро Дужий до занять кінезотерапією

У своїй роботі майбутні фахівці освоюють навички застосування основних форм і засобів методу Козявкіна: ЛФК, реабілітаційні клітки-павуки, масаж, механотерапію (різноманітні найновіші тренажери та прилади), бігові доріжки для відновлення функціональної ходьби, ігротерапію (комп’ютерні інтерактивні ігри на основі ліцензійного програмного забезпечення), фізіотерапію (парафіно-воскові аплікації, світлолікування, та ін.).
Наші студенти мають змогу вивчити кращий досвід роботи висококваліфікованих фахівців клініки, які щедро ним діляться, допомагають та наставляють увесь час при проходженні практики.

Студенти 4 курсу Дмитро Дужий та Ігор Явір