День здоров’я в стінах інституту фізичної культури і здоров’я

«Ми  за здоров’я і здоровий спосіб життя». Під таким гаслом у середу 3 квітня в рамках святкування Всесвітнього дня здоров’я студенти інституту вийшли на вулиці міста, щоб привернути увагу його мешканців до проблеми збереження і зміцнення здоров’я.

В інституті фізичної культури і здоров’я вже стало доброю традицією зустрічати й проводити Всесвітній день здоров’я. Цьогоріч кафедра здоров’я людини та фізичної реабілітації стала організатором ряду активних заходів, приурочених до Дня здоров’я.
Всесвітній день здоров’я відзначається щорічно 7 квітня, починаючи з 1950 року. У цей день в 1948 році вступив в силу Статут Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). З цього часу свято увійшло в традицію. Міжнародний день здоров’я спрямований на звернення громадської уваги до проблем і питань, які пов’язані зі збереженням здоров’я населення. У цей день проводяться тисячі активних заходів, щоб залучити людей до здорового способу життя.

Ранок 3 квітня розпочався з наймасштабнішої зарядки-руханки на Театральній площі. Більше ста учасників приєдналися до так званої “Руханки, яка зігріла усіх у холодний квітневий день. Це були і викладачі інституту фізичної культури і здоров’я, і студенти,  і учні загальноосвітніх шкіл, та всі ті, кому є близький девіз “Рух – це життя”. Руханку проводили студенти: Віра Коваль (ЗЛ-43), Давид Новза-Федюк (ФР-33), Ярослав Проць (ФТЕ-12), Сенюх Світлана (ФК-21).
Студенти виконали нескладні, але корисні фізичні вправи, отримавши не тільки порцію здоров’я, але і гарного настрою на весь день.
Продовженням спортивного заходу стала акція «Виміряй артеріальний тиск», яку проводили студенти групи ФР-33 на площі Театральній та в холі  інституту фізичної культури і здоров’я. Не лише студенти й викладачі, а й мешканці міста охоче вимірювали свій артеріальний тиск. За результатами проведеної акції в 14 людей був виявлений підвищений АТ.
Цього ж дня студенти групи ФТЕ-23 – майбутні фізичні терапевти й ерготерапевти, з метою пропаганди здорового способу життя,  провели цікаву й корисну акцію: “Віддай цигарку – візьми цукерку”.
На вулицях міста та біля всіх корпусів нашого університету студенти пропонували курцям позбутися згубної звички «паління», хоча б помінявши цигарку на солодку цукерку.
Головні гасла студентів, які звучали цього дня: «Краще з’їсти смачну цукерку, ніж викурити цигарку!», «Ми – за здоровий спосіб життя!», «Цигарка – ворог!».  «Молодь обирає здоров’я!».

Обміняти тютюновий виріб на солодощі зголосилися досить багато курців, особливо спонукала до «благородного вчинку» присутність поряд дружин, дітей чи онуків. Правда, зустрічались і прихильники тютюну, яким було важко розлучитися зі своєю цигаркою чи самокруткою.
Важливо зазначити, що більш активною і позитивно  налаштованою була молодь нашого міста. Люди з посмішкою вітали  студентів і без проблем міняли цигарку на цукерку.
Таким чином студентство педуніверситету показало свою причетність до свят світового масштабу і готовність підтримувати їх.
У Всесвітній день здоров’я ми бажаємо всім нам – бути здоровими і життєрадісними!