Спільна робота бельгійських студентів та студентів інституту фізичної культури і здоров’я в центрі «Дивовижні долоні»

Уже другий місяць поспіль триває спільна робота бельгійських студентів спеціальності «Ерготерапія» та студентів інституту фізичної культури і здоров’я спеціальностей «Фізична реабілітація», «Фізична терапія, ерготерапія» над україно-бельгійським проектом.
Тема проекту: «Робота з молоддю з психічними та фізичними вадами в центрі «Дивовижні долоні». Проект виконується на базі Благодійного фонду «Карітас SDD» в м. Дрогобич.
Двадцять одна молода особа з фізичними і розумовими відхиленнями відвідують центр. Вони приходять сюди п’ять днів на тиждень і залишаються на 7 годин. Під час перебування в центрі діти постійно займаються, навчаються писати, читати, спілкуються з друзями, наставниками, проводять час з користю і почуваються потрібними для когось. Центр є своєрідною майстернею, де діти виготовляють різні сувеніри – намиста з бісеру, поштові листівки тощо.

Також тут намагаються сприяти соціальній адаптації молоді з обмеженнями і дати їм можливість набувати навичок самостійного життя – приготування їжі, забезпечення особистої гігієни, прання одягу, прибирання.
Студенти інституту фізичної культури і здоров’я – майбутні реабілітологи, фізичні терапевти і ерготерапевти беруть активну участь в реалізації проекту. Вони переймають досвід ерготерапевтичної роботи з молоддю з психічними і фізичними вадами та їх батьками, яку проводять бельгійські студентки, і, водночас, пропонують власні ідеї у цій сфері та реалізовують їх. Студенти працюють над вирішенням проблем, з якими щодня зустрічаються батьки у сім’ях, де є діти з особливими потребами.
У майбутньому це допоможе створити програму для роботи з батьками осіб з обмеженими можливостями та проводити тематичні тренінги