Олімпіада з екології на факультеті здоров’я людини та природничих наук

На факультеті здоров’я людини та природничих наук відбулася олімпіада з екології. У заході взяли участь як студенти-екологи (бакалаври та магістри), так і географи, які вивчали дисципліни екологічного спрямування. Цього року олімпіада проводилася у режимі онлайн. Студенти виконували тести, демонстрували свої знання термінів з екології, охорони довкілля, законодавства у сфері охорони навколишнього середовища, розв’язували задачі.

Переможцями олімпіади стали студенти Роман Перхун та Уляна Тимощук. Вони найкраще впоралися з поставленими завданнями та показали хороші знання зі спеціальності. Варто також відзначити участь у олімпіаді студентів-географів. У рамках їх підготовки читаються курс «Екологія/геоекологія», «Ландшафтознавство та ландшафтна екологія», то ж отримані знання дозволили б їм позмагатися на олімпіадах та конкурсах для неекологічних спеціальностей.

Олімпіади є хорошим способом залучення студентів до наукової роботи та вдосконалення їх знань та умінь з обраного фаху. Це також можливість побачити шляхи підвищення рівня знань студентів. Готуючись до олімпіади, бакалаври та магістри отримують можливість упорядкувати свої знання, потренуватися, розв’язуючи нестандартні завдання.

Результати олімпіади показали хороший рівень знань студентів. Разом з тим, для покращення їх підготовки потрібні сучасна українська та закордонна література з екології, актуалізація інформації про зміни у екологічному законодавстві, акцент на вирішенні різного роду практичних завдань. Корисним буде також досвід, отриманий студентами у рамках участі у міжнародних освітніх програмах. Вітаємо переможців та учасників олімпіади та бажаємо нових успіхів!