UKROTHE: Train-the-trainer week – PORTO

У період з 13-17 лютого 2023 команда Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка разом із партнерами з реалізації міжнародного проєкту Erasmus+ KA2 «UKROTHE» проходила навчання з ерготерапії за програмою Train-the-trainer week у Porto Polytechnic Institute (Португалія). Учасниками тренінгу також були партнери з Хмельницького національного університету, Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту, реабілітаційного центру «Модричі», Благодійного фонду «КАРІТАС» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, а також європейські координари проєкту Sharon Schillewaert (VIVES University of Applied Sciences, Бельгія), Anne-Marie Denolf з командою викладачів (VIVES University College (Brugge, Бельгія).

1
3
7
2
6
8

Тренінг проходив під керівництвом професора Porto Polytechnic Institute, керівника освітньої програми з ерготерапії і спеціаліста з ерготерапії в педіатрії Joaquim Faias.
Кожен учасник тренінгу отримав нові знання і неоціненний практичний досвід з ерготерапії під час візиту до психіатричного відділення в лікарні S. João (гострі стани), під час роботи над навчальними кейсами із геронтології, про сенсорні проблеми та клінічні спостереження на основі теорії сенсорної інтеграції, про дослідження психічного здоров’я, участі у вебінарі з питань редизайну стилю життя. Надзвичайно цікавими і корисними для формування навичок професійної майстерності ерготерапевта був тренінг з виготовлення ортезів на верхню кінцівку і участь у практичному занятті із застосування сенсорної інтеграції в різних умовах і контекстах, яке майстерно і на високому професійному рівні провів професор Joaquim Faias.

4
11
10
0
13
9

Вивчали також використання симуляції в освітньому процесі підготовки ерготерапевта, питання взаємооцінки та оцінювання студентів. Мали можливість попрацювати над файлами ECTS з навчальних компонентів бакалаврської освітньої програми з ерготерапії.
Тиждень тренінгів з ерготерапії для всіх його учасників був безперечно корисним і результативним, за що ми висловлюємо щиру подяку європейським координаторам проєкту, організаторам тренінгів, викладачам політехнічного інституту в Порто та університетського коледжу VIVES і представникам інших організацій, залучених до проведення тренінгів.
Також, у рамках візиту очільник делегації Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та інформатизації доцент Ігор Гриник  на робочій зустрічі із керівництвом Porto Polytechnic Institute обговорив перспективи участі студентів та викладачів нашого університету у програмах міжнародної академічної мобільності за програмою  Erasmus+, проведення спільних наукових заходів.