До 85-річчя від дня загибелі Провідника ОУН, командира УВО, Полковника Армії УНР Євгена Коновальця

Євген Коновалець – це одна з провідних постатей української національної революції 1917-1920 рр.

В історії України XX ст. важко назвати ім’я особи, яка відіграла б таку значну роль у національно-визвольному русі як Євген Коновалець – визначний діяч, полковник Армії УНР, командант Української Військової Організації, засновник і Голова Проводу Українських Націоналістів.

Життя полковника Є. Коновальця було зразком для багатьох поколінь українців, відданого своїм ідеалам, дивізом якого було гасло: «Здобудеш українську державу або загинеш у боротьбі за неї».

Закінчилося життя славної історичної особистості, людини великого серця незамінного організатора і незламного воїна полковника Євгена Коновальця. Але його постать і подалі освічує шлях українського народу у боротьбі за власну державність, за реалізацію великої національної ідеї. Організаційна та ідейна спадщина Євгена Коновальця – це наріжний камінь українського не тільки націоналістичного, але також загальнонаціонального руху, який має стати міцною опорою у фундаменті Української Держави. Яка є і буде найбільшим пам’ятником на його честь та славу.

У читальній залі № 2 експонується виставка до 85-річчя від дня загибелі Провідника ОУН, командира УВО, Полковника Армії УНР Євгена Коновальця.

 

Детальніше…