14 жовтня – День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє, дуже молоде, – День захисника України.
Козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, що у народі закріпилася й  друга назва свята – Козацька Покрова.

Певно, не знайдеться серед нас людини, яка би не знала розповідей про цих звитяжних воїнів. Козацький рід оспівує державний гимн, про них складено безліч поетичних творів, написано чимало книг й екранізовано фільмів.

Наші захисники й сьогодні у нерівному бою гідно боронять свою Батьківщину, демонструючи на подив усьому світові незламний український характер та давню козацьку волю.
Благаємо Пресвяту Богородицю про їх заступництво і водночас схиляємо голови у хвилині мовчання та тихій молитві за всіма полеглими героями, які загинули, захищаючи рідну землю.

 

У читальній залі №2 бібліотеки Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка експонується виставка «Воїни духу» з нагоди Дня захисника України.

 

Детальніше…

 

Слава Україні!

Героям Слава!