Буккросинг: у світ книги всім доступний вхід

5 березня у фойє Бібліотеки Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка встановили перший стелаж для BookCrossing, який організували працівники книгозбірні, поділившись книгами зі своїх власних зібрань. Тут знайшли своє місце книги найрізноманітніших жанрів  – від детективів братів Вайнерів, Люко Дашвар, фентезі Дяченків, казок Франка до творів світової класики, а також наукова і методична література.

Буккросинг – це процес визволення книг. Людина, прочитавши книгу, залишає  її у громадському місці (парк, кафе, поїзд, станція метро, спеціальна поличка), для того, щоб інша людина могла цю книгу знайти та прочитати, а та у свою чергу повинна повторити процес. Ми пропонуємо обмінятися книгами у нашій Бібліотеці.

Сподіваємось, що започаткована нами акція спростує думку про те, що друкована книга доживає свій вік, адже жоден електронний носій чи соціальна мережа не замінить шелесту сторінок друкованої книги. Популярний буккросинг – це не просто обмін, але й нові емоції, спілкування і знайомства, кількасот сторінок нових вражень, в які Ви поринаєте, читаючи сторінку за сторінкою.

Запрошуємо приєднатися до нашої ініціативи студентів, викладачів, учнів шкіл та усіх дрогобичан!