Меню

«

»

Знайомство першокурсників філологічного факультету із бібліотекою

Вже в перші тижні навчання всі першокурсники нашого університету залучаються до роботи з бібліотекою – академічні групи планово запрошують до бібліотеки, студенів реєструють у відділі абонементу, вони отримують підручники, їм пропонують активно використовувати потенціал книгозбірні. Але це лише перше знайомство. Наступним кроком є екскурсія до бібліотеки, яку пропонують студентам працівники бібліотеки з метою максимально повно представити її можливості, надати пораду, як найкращим чином можна використати потенціал книгозбірні для результативного навчання, плідної наукової роботи, розширення світогляду, гарного відпочинку з цікавою художньою книгою.

10 та 11 вересня 2019 року бібліотеку відвідали студенти-першокурсники філологічного факультету разом із доцентом Іриною Дмитрів. У фойє бібліотеки з вітальним словом студентів зустрів директор бібліотеки Ігор Розлуцький.

Екскурсія традиційно почалася із відділу зберігання фондів, де заступник директора Світлана Кравцова та завідувач відділу Наталія Летнянчин розповіли про особливості зберігання фондів рідкісної книги та літератури діаспори. Цікавою для студентів була розповідь про особливості опрацювання, описів та зберігання рідкісних видань.

Завідувач довідково-бібліографічного відділу Розалія Кивацька поділилася досвідом впровадження інноваційних інформаційних технологій у практику роботи книгозбірні, наочно продемонструвала пошукові можливості автоматизованої інформаційної системи «УФД: Бібліотека». Студенти спробували самостійно знаходити літературу за назвою, автором, роком видання, за різними класифікаторами (ключовими словами, персоналіями, навчальними дисциплінами, анотаціями тощо), працювати з електронними копіями, повнотекстовими документами. Першокурсники переконалися в широких можливостях пошуку.

У залі суспільно-політичної літератури Світлана Кравцова провела короткий огляд фахових видань. Зацікавилися студенти такими науково-методичними журналами як «Історія України», «Педагогіка та психологія», «Дитина з особливими потребами» та ін.

Відділ обслуговування ще до початку нового навчального року проводить комплекс організаційних заходів щодо забезпечення якісного обслуговування першокурсників. Згідно з рекомендаціями кафедр, складаються списки підручників з усіх дисциплін І курсу, готуються комплекти підручників, розробляються графіки обслуговування студентів, виготовляються читацькі картки. Про ці заходи розповіла завідувач абонементу Світлана Сафіяник.

Під час екскурсії читальною залою №1, студенти відвідали виставки «Грані творчості М. Коцюбинського», «Славний ювілей» (до 250-річчя від народження І. Котляревського), а також ознайомилися з періодичними фаховими виданнями, які отримує книгозбірня. Завідувач відділу Наталія Мицан та бібліотекар Галина Шаховська ознайомили екскурсантів із художнім відділом, де вони можуть отримати доступ до великого творчого світу, тримаючи у руках книгу. Фонди читальної зали дають можливість використання літератури іноземними мовами, читання творів мовою оригіналу.

Колектив бібліотеки запрошує усіх студентів до співпраці та сподівається, що робота з книгами та періодикою у стінах нашої книгозбірні принесе Вам інтелектуальне збагачення, користь та задоволення!!!

Наталія МИЦАН,
завідувач художнього відділу