Меню

«

»

XІ Всеукраїнська учнівська науково-практична конференція «Еколого-валеологічна культура – вибір XXI століття»

7 листопада 2018 р. на біолого-природничому факультеті відбулася XІ Всеукраїнська учнівська науково-практична конференція «Еколого-валеологічна культура – вибір XXI століття». Програма конференції включала пленарне засідання, презентацію-тренінг «Сортувати сміття! Альтернативи немає!», секційну роботу, прийняття резолюції та закриття конференції.

На відкритті заходу вітальне слово звучало від декана біолого-природничого факультету доцента Світлани Волошанської, завідувача кафедри природничо-математичної освіти ЛОІППО Ніни Новікової; методиста міського методичного кабінету відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради Олесі Сисин; заступника декана біолого-природничого факультету з навчальної роботи доцента Григорія Коссака; завідувача кафедри біології та хімії доцента Світлани Монастирської; завідувача кафедри екології та географії доцента Нелі Кучманич; завідувача кафедри анатомії, фізіології та валеології доцента Віталія Філя.

Конференція відбувалася в рамках реалізації проекту ВООЗ «НІЗ (неінфекційні захворювання): профілактика та зміцнення здоров’я в Україні». Тому багато доповідей були присвячені профілактиці неінфекційних захворювань, здоров’язберігаючим технологіям, дослідженню статистичних даних зі захворюваності населених пунктів, вивченню впливу глобальної комп’ютеризації молоді на стан їхнього здоров’я.

Значна частина доповідей були екологічного спрямування – порівняння екологічної ситуації у різних областях України, проблема сміття та його утилізація, раціональне використання природних ресурсів, екологічна свідомість школярів, вплив автомобільного транспорту на навколишнє середовище, поводження з об’єктами природно-заповідного фонду та інші.

У конференції взяли участь понад 60 учнів із різних шкіл України. Географія учасників охоплювала різні регіони: Закарпатську, Харківську, Вінницьку, Тернопільську та Львівську області. Найбільше учасників було зі шкіл Львівщини, зокрема зі Львова, Дрогобича, Борислава, Трускавця, Стебника, Стрия та Дрогобицького, Самбірського, Пустомитівського, Яворівського, Стрийського районів.

Підсумком конференції було вручення сертифікатів учасникам і подяк керівникам за участь та підготовку учнів до науково-практичної конференції.

Можна з впевненістю сказати, що випускники наших шкіл мають чимало ідей як не нашкодити здоров’ю людини, зміцнити його та зберегти довкілля для майбутніх поколінь. Тому маємо надію, що хороша традиція проведення такої конференції збережеться і надалі.