Меню

«

»

Виробнича практика на біолого-природничому факультеті

15 вересня 2021 року на біолого-природничому факультеті студенти спеціальності 091 «Біологія» разом із викладачами Світланою Монастирською, Ярославою Павлишак та Ярославом Лесиком підбивали підсумки проходження виробничої практики, яка відбувалася 1 – 29 липня у виробничих та наукових лабораторіях нашого регіону.

Базами практики були лабораторії фармацевтичного ДП «Фарматрейд», «Госпрозрахункова бактеріологічна лабораторія» м. Моршин, «Стрийська державна ветеринарно-медична лабораторія», а також науково-дослідні лабораторії Інституту біології тварин НААН (м. Львів) та Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН Передкарпатського відділу наукових досліджень (с. Лішня Дрогобицького району). Під час проходження практики студенти ознайомилися зі структурою різних за профілем лабораторій, навчилися працювати з різноманітними біологічними об’єктами, освоїли методики лабораторних досліджень із перевірки якості питної води з різних джерел м. Моршин, лікарських засобів, їх стерильності та безпечності.

На підсумковій нараді за результатами проходження практики студенти мали змогу поділитися набутим досвідом, розповісти про свої особисті враження, продемонструвавши презентаційні матеріали. Особливо відзначили студенти можливість безпосередньо ознайомитися із роботою лабораторій, самостійно провести експериментальні дослідження, оскільки під час дистанційного навчання у 2020/21 навчальному році проводити лабораторні заняття у навчальних лабораторіях факультету не було можливості.

Необхідно зазначити, що у студентів залишилися лише позитивні враження. Вони також висловили вдячність керівникам практики і лаборантам від організацій та установ за те, що передавали свій досвід, допомогли набути практичні навички, а теоретичні знання, які були отримані під час навчання, допомогли у практичній роботі.

Проходження практики в лабораторіях допомогло студентам пересвідчитися у правильності вибору майбутньої професії і бажанні працювати за фахом.