Меню

«

»

Вшанування пам’яті Тараса Шевченка на факультеті початкової та мистецької освіти

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття, Тебе своїм сучасником звемо», – саме такими словами на факультеті початкової та мистецької освіти розпочався конкурс читців поезії Великого Кобзаря, який відбувся 11 березня 2019 року з нагоди 205-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Кожен учасник конкурсу вразив своєю неповторністю «прочитання» поезії Тараса Шевченка, емоційністю, тонким артистизмом. Звучала громадянська та інтимна лірика, музично-поетичні композиції, які представили багатогранність особистості Шевченка, продемонстрували актуальність його творчості сьогодні в Україні.

Авторитетне журі у складі завідувача кафедри філологічних дисциплін та методики їх викладання у початковій школі професора Марії Федурко, доцента кафедри філологічних дисциплін та методики їх викладання у початковій школі Віри Котович, доцента кафедри культурології та мистецької освіти Лариси Костюк відзначило переможців: І місце – Роман Шепіда (гр. Х-14Б), ІІ місце – Оксана Грабович (гр. ПО-12Б), ІІІ місце – Марія Коломейко (гр. ПОО-23Б).

На завершення усі присутні ознайомились із тематичною добіркою Шевченкіани, яка була представлена у читальному залі університетської бібліотеки.