Меню

«

»

Відкриття курсів перепідготовки військовослужбовців у рамках Програми НАТО-Україна в Дрогобицькому університеті

1 липня 2019 року в рамках Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас або відставку в головному корпусі Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка відбувся урочистий захід, присвячений відкриттю курсу «Менеджмент безпеки бізнесу».

На заході були присутні військовослужбовці, а також менеджер Програми НАТО-Україна Крістофер Штаудт, виконавчий керівник Програми Олександра Огороднікова, ректор університету професор Надія Скотна, директор ГО ЗРЦП Андрій Рой, директор Центру перепідготовки та післядипломної роботи університету доцент Світлана Гірняк та депутат Львівської обласної ради Василь Масний.

З вітальним словом до присутніх звернувся менеджер Крістофер Штаудт, який відзначив, що Програма НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців – це один з успішних напрямків співробітництва між НАТО й Україною та невід’ємна складова співпраці Північноатлантичного альянсу з нашою державою на шляху її реформування. Також це дає можливість засвідчити, що НАТО є не лише військовою організацією, а й підтримує людей, які завершують свою військову кар’єру та прагнуть реінкарнуватися в цивільно-професійне життя. Цьогоріч на курсах у Дрогобицькому університеті будуть навчатися 30 чоловік.

Ректор професор Надія Скотна висловила подяку як представникам НАТО за співпрацю, так і військовослужбовцям, які виявили бажання навчатися у Дрогобицькому педуніверситеті.

Керівник та модератор заходу директор ГО ЗРЦП Андрій Рой висловив вдячність усім присутнім гостям і побажав військовослужбовцям, звільненим у запас або відставку отримати максимум знань для подальшої реалізації себе у цивільному житті.

Довідкова інформація. Програма НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців фінансується в рамках цивільного бюджету Північноатлантичного альянсу, тому вже кілька тисяч діючих та демобілізованих військовослужбовців пройшли подібні курси в багатьох містах країни. Основними завданнями Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців є підвищення рівня працевлаштування колишніх військовослужбовців і демобілізованих учасників АТО.