Меню

«

»

Відбувся науково-практичний семінар студентів і молодих вчених

27 травня 2019 р. на біолого-природничого факультеті в рамках літературно-мистецької академії «Країна Франкіана» відбувся науково-практичний семінар студентів і молодих вчених «Іван Верхратський – учитель Івана Франка».

Творчі ініціатори та організатори семінару: декан біолого-природничого факультету доцент Світлана Волошанська, професор Галина Сабат, завідувач відділу природи музею «Дрогобиччина» Володимир Пограничний, професор Михайло Шалата, доцент кафедри всесвітньої історії та спеціальних історичних дисциплін Володимир Галик, доцент кафедри біології та хімії Василь Стахів, доцент кафедри екології та географії Надія Стецула.

Цього дня організовано виставку вишиваних рушників «Бойківські узори», яку презентувала голова мікрорайонної громадської організації «Союз українок Дрогобиччини» Леся Процик.

Слово на пошану професора Івана Верхратського та Івана Франка виголосили професори Михайло Шалата та Галина Сабат. Світлана Волошанська окреслила широкий спектр наукової і просвітницької діяльності Івана Верхратського. Володимир Пограничний провів змістовний історичний екскурс у життєвий і творчий шлях науковця, презентуючи архівні бібліографічні документи та світлини. У своїй розповіді він наголосив, що результати орнітологічних та ентомологічних досліджень мають не лише історичну цінність, але й важливі для аналізу багаторічних змін фауни.

На пленарному засіданні доповідали студенти історичного та біолого-природничого факультетів Аліна-Тетяна Звіринська, Лілія Гриник (науковий керівник – Володимир Галик), Василина Харко, Олена Величко, Уляна Маланяк, Ірина Бардак (науковий керівник – Надія Стецула), Софія Дума, Ганна Данилів (наукові керівники – Василь Стахів та Галина Кречківська).