Меню

«

»

Відбувся науково-методичний семінар “Ігри та забави з дітьми дошкільного віку: теорія та практика музично-театральної та художньої діяльності дошкільників”

30 січня 2018 року відбувся науково-методичний семінар “Ігри та забави  дітьми дошкільного віку: теорія та практика музично-театральної та художньої діяльності дошкільників”, який був проведений спільно з викладачами кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти, педагогічними працівниками та батьками закладу дошкільної освіти № 19 “Полуничка” м. Дрогобича. Організаторами та модераторами семінару, проведеного у формі круглого столу, були доцент кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Оксана Гевко та вихователь ЗДО №19 “Полуничка” Галина Жидик.

У рамках науково-методичного семінару проведено психологічну розминку “Усмішка”, вихователем Галина Жидик виголошено аналіз результатів мікро-дослідження “Ігровий куточок дошкільників”, що проводилося серед батьків та вихователів цього закладу, здійснено обмін сімейним досвідом “Відкритий мікрофон” щодо вибору іграшок серед педагогів, батьків дітей та викладачів університету.

У межах семінару доцент Оксана Гевко організувала виставку “Види театру” з демонстрацією лялькових, пальчикових персонажів, фланеграфічних книжок, рукавичкових театрів-стендів та нетрадиційних видів театрів: дерев’яних фігурок, театру цифр та геометричних фігур, магнітного та інших видів театру. Також було проведено експрес-опитування “Гостра страва”.

Захопливою та цікавою була пізнавальна бінарна доповідь доцента Оксани Гевко та Галини Жидик “Скринька творчих ідей”.

На семінарі продемонстровано студентські творчі роботи: аплікації та об’ємні вироби з паперу, круп, природних матеріалів, тканини тощо, а також презентацію навчально-методичного посібника доцента Оксани Гевко “Розробка дизайн-проектів засобами нетрадиційних технік малювання”.

Також було проведено майстер-клас “Творча майстерня”, де учасники мали можливість самостійно зробити аплікацію зі шкаралупи, ознайомитися з декупажною технікою. Доцент Оксана Гевко також показала присутнім методику малювання на манці (підготовка руки дитини до письма, творчий, художній, логіко-математичний розвиток) та методику роботи з гумками для волосся на руці, макеті руки та паперових зображеннях руки (орієнтація в просторі, порядкова та кількісна лічба, вивчення кольору і назви пальців, мовний розвиток). Найбільш захопливим та цікавим був майстер-клас “Аплікація з круп”, під час якого на художників, аплікаторів, дизайнерів перетворилися як педагоги та батьки ЗДО №19 “Полуничка”, так і викладачі кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти.

Доц. кафедри загальної педагогіки та дошкільної

освіти, Оксана Гевко.