Меню

«

»

Відбулася зустріч із відомою кримськотатарською діячкою Гульнарою Бекіровою

19 квітня 2017 року в університеті відбулася зустріч із відомим істориком, автором та ведучою історичної передачі «Тарих седаси» («Відлуння минулого») на телеканалі АТР Гульнарою Бекіровою. Тема лекції «Національно-визвольна боротьба кримських татар та українців у XX столітті» викликала великий інтерес у викладачів і студентів історичного та соціально-гуманітарного факультетів, які мали змогу не тільки почути багато нових цікавих фактів з історії кримськотатарського народу, але й взяти участь у дискусії. Модератор заходу професор Леонід Тимошенко підкреслив важливість та актуальність цього питання на сьогодні.

Лекція з Гульнарою Бекіровою пройшла в рамках проекту «Мандрівний музей та Центр толерантності» ГО «Арекет», який реалізується за підтримки Української реґіональної платформи громадських ініціатив, що адмініструється громадською організацією «Центр «Жіночі перспективи» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Звертаючись до аудиторії, Гульнара Бекірова зазначила, що тема участі українців в національно-визвольній боротьбі кримськотатарського народу малодосліджена і тому перспективна для молодих істориків та політологів.