Меню

«

»

Вічна пам’ять!

17 лютого 2020 року на 67 році життя зупинилося серце доктора фізико-математичних наук, професора

Богдана Васильовича  ВИ́ННИЦЬКОГО.

 Рідному Дрогобицькому університетові покійний присвятив понад 40 років, розпочавши роботу у вересні 1979 р. Протягом 2000/2014 років працював завідувачем кафедри математичного аналізу, а з 2014 року – завідувачем кафедри математики. Богдан Васильович підготував 7 кандидатів наук.

Основні його наукові результати стосуються теорії голоморфних функцій, систем експонент, базисів, множин єдиності, рівнянь згортки, теорії звичайних диференціальних рівнянь, рядів Діріхле, цілих функцій. Один з основних результатів – повне розв’язання класичної задачі про опис послідовностей нулів функцій голоморфних в півплощині заданого експоненційного типу. Був автором понад 100 наукових та науково-методичних праць.

У ці скорботні дні розділяємо невимовний сум і тугу його близьких та рідних, молимося за упокій душі. Добрий спомин про Богдана Васильовича  назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав і поважав, хто жив та працював поруч із ним, адже завжди був прикладом людської гідності, добропорядності та професійності.

Нехай милосердний Господь упокоїть його душу у Своїх Небесних Оселях.

Зі щирою скорботою і світлою пам’яттю адміністрація та трудовий

колектив університету