Меню

«

»

Вечір-реквієм «З пам’яттю у серці»

2 березня 2017 року в актовому залі головного корпусу університету відбувся вечір-реквієм «З пам’яттю у серці», присвячений загиблим воїнам неоголошеної війни, пам’яті Небесної Сотні.
Вечір розпочався піснею-реквіємом «Плине кача» у виконанні Ірини Навроцької (ДО-44), Уляни Барило (ДО-45), Ірини Грицків (АН-32) та викладача кафедри практичної психології Лілії Вовк. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО.
В авторському виконанні прозвучав вірш Ірини Грицків «Герої не вмирають». Студенти продекламували також поетичні композиції «Пливуть човни…», «Вставай. Ходімо, сину мій, додому», «Весна, заплакана дощами», «Притча про долю» (Оля Федьович (П-11), Іванна Колодій (П-21), Христина Лапчук (ПП-22), Злата Ковач (ПП-12)).
Зворушливим супроводом у композиції «Відродження України» (Ірина Лужецька (П-12), Світланна Іжик (П-11), Роксолана Леник (П-11)) звучала мелодія М. Скорика. Пролунали також пісні «Біля тополі» та «Про правду».
Присутній на заході нацгвардієць, доцент кафедри анатомії, фізіології та валеології Василь Матис, у своєму виступі акцентував, що незалежність і свобода Україні здобуваються дуже дорогою ціною і саме тому для кожного бійця надзвичайно важливою є моральна підтримка, навіть звичайний дзвінок рідних, близьких.
Щирими та сповненими віри у мирне майбутнє були виступи ректора професора Надії Скотної та капелана університету о. Олега Кекоша.
Вечір завершився життєстверджуючою піснею «Заспіваймо пісню за Україну».
Організаторами заходу стали студенти соціально-гуманітарного факультету спільно із кураторами викладачами Лілією Вовк і Галиною Бандурою.