Меню

«

»

В Дрогобицькому університеті відбулася презентація студентських програм особистісно-професійного розвитку

14 квітня 2021 року в межах місяця психології в Дрогобицькому університеті відбулася презентація студентських програм особистісно-професійного розвитку. Фактично йдеться про один із підсумкових етапів реалізації в освітньому процесі нової ефективної освітньої технології. Ця технологія є результатом більш ніж 20-річних наукових пошуків та досліджень колективу кафедри психології. В її основу покладені ідеї про систему здатностей особистості, про здорову особистість загалом та педагога зокрема, про здоровий стиль професійної діяльності та систему професійних компетентностей педагога, про позитивну педагогічну взаємодію та ін.

На жаль, існують певні організаційні труднощі у її повноцінному застосуванні та реалізації в освітньому просторі.

Учасники презентації: автор програми особистісно-професійного розвитку професор Мирослав Савчин, викладачі кафедри психології та студенти всіх педагогічних спеціальностей нашого університету.

У вступному слові професор Мирослав Савчин привітав усіх учасників, висловив прохання бути активними та ділитися досвідом власних досягнень, переживань і труднощів в особистісному та професійному розвитку.

Під час презентації дуже цікавих й оригінальних програм особистісно-професійного розвитку студенти зазначали, чого домоглися, що допомогло реалізувати задумане, причини невдач, які виникли труднощі, перешкоди, яких помилок припустилися. Запитання стосувалися перспективи подальшого особистісно-професійного розвитку майбутніх педагогів. Відбувся дуже корисний обмін авторським досвідом. Студенти ще раз переконалися – педагог, що займається навчанням, виховання і розвитком дітей, школярів та студентів, має бути розвиненою, здоровою і компетентною особистістю, свідомим громадянином та патріотом України.

Презентація завершилася взаємними побажаннями успіхів у навчанні, міцного здоров’я, особистісного та професійного зростання. Загалом можна констатувати, що студенти-педагоги знаходять дуже оригінальні методи реалізації програми, яка є надзвичайно значущою не тільки для самих студентів, але і для викладачів та адміністрації університету.