Меню

«

»

Українсько-бельгійський тиждень на соціально-гуманітарному факультеті

17 – 23 травня 2017 р. у рамках угоди про співпрацю між Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка, Університетським коледжем ВІВЕС (Бельгія) та неприбутковою організацією «Орадеа» (Бельгія) на соціально-гуманітарному факультеті проводилося навчання студентів соціально-гуманітарного факультету та студентів факультету прикладних соціальних наук Університетського коледжу ВІВЕС, присвячене профілактиці адиктивної поведінки серед дітей та молоді.

Впродовж тижня студенти обговорювали проблеми алко- та наркозалежностей, вивчали досвід України та Бельгії щодо соціальної роботи з профілактики узалежнень, відвідували соціальні установи Дрогобича, які здійснюють практичну роботу щодо подолання цього негативного явища (БФ «Карітас СДЄ УГКЦ», Реабілітаційний центр «Назарет»,  Дрогобицький та Самбірський міські  центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді),  спілкувалися з соціальними педагогами загальноосвітніх навчальних закладів.

23 травня в актовій залі університету відбулася презентація результатів спільної роботи викладачів та студентів з обох країн, де були запропоновані шляхи удосконалення практичної роботи щодо профілактики адиктивної поведінки серед неповнолітніх.

Протягом усього періоду група студентів соціально-гуманітарного факультету відвідувала навчальні заняття з курсу «Творчість та мистецтво» обсягом 24 аудиторні години, які проводили викладач університетського коледжу ВІВЕС Берт Д’ярте та доцент кафедри соціальної педагогіки та корекційної освіти Оксана Керик, засвідчені відповідними сертифікатами.

Також сертифікати про навчання у Бельгії за програмою Еразмус+ з рук завідувача кафедри соціальної роботи університетського коледжу ВІВЕС Воутера Лепле отримали студенти спеціальності «Соціальна педагогіка» Марта Огар, Мар’яна Москаль, Лілія Хлонь та Анна Ханас.