Меню

«

»

Участь викладачів біолого-природничого факультету у ХІІІ Медичному форумі та ХХІІІ Міжнародній виставці «ГалМЕД»

4 – 6 квітня 2017 року у Львові в рамках Медичного форуму було презентовано перший в Україні проект зі створення мережі кабінетів фізичної реабілітації в м. Львів у закладах підпорядкованих УОЗ Львівської міської Ради, розглянуто актуальні питання та перспективи реформування системи надання реабілітаційної допомоги в Україні, шляхи розвитку і становлення нового для України напрямку фізичної реабілітації – ерготерапії.
Однією зі складових форуму було проведення науково-практичних конференцій, «круглих столів» та семінарів, де обговорювалися мульти-дисциплінарні підходи до вирішення проблемних питань у різних галузях медицини.
У перший день роботи Медичного форуму відбувся «круглий стіл» «Протидія неінфекційним захворюванням у сфері громадського здоров’я в Україні». Його ініціаторами були Львівський обласний центр здоров’я та Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Проводили засідання «круглого столу» головний лікар Львівського ОЦЗ Юрій Островерха і професор завідувач кафедри організації та управління охорони здоров’я факультету післядипломної освіти Львівського медичного університету Олег Любінець. У засіданні взяли участь науковці, представники професорсько-викладацького складу та курсанти Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького і Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка, практикуючі лікарі первинної ланки надання медичної допомоги.
Доцент Олена Волошин виступила з доповіддю «Роль освітньої складової у профілактиці неінфекційних захворювань серед молоді Дрогобиччини», розповівши про активну участь робочої групи, під головуванням декана біолого-природничого факультету доцента Світлани Волошанської, у реалізації Проекту НІЗ на Львівщині.